BiH

Košarac: Kolegij Predstavničkog doma nema podršku SNSD-a

Košarac: Kolegij Predstavničkog doma nema podršku SNSD-a
Foto: Arhiva | Košarac: Kolegij Predstavničkog doma nema podršku SNSD-a

SARAJEVO - Staša Košarac, šef Kluba SNSD-a u Predstavničkom domu BiH rekao je danas da Kolegij Predstavničkog doma od prvog dana nema podršku SNSD-a koji nije ni učestvovao u izboru njegove ovakve strukture.

Komentarišući najave da će oni koji su jutros glasali protiv akciza (SDS, DF, SDP i Nezavisni blok) tražiti smjenu članova Kolegijuma Šefika Džaferovića i Borjane Krišto, Košarac je rekao novinarima da je to legitimno pravo predlagača.

On je naveo da SNSD smatra da i Mladen Bosić treba da bude smijenjen sa pozicije člana Kolegiju Predstavničkog doma.

„Bosić je uveo model u zajedničkim institucijama da se osporavaju stavovi institucija Republike Srpske i to je činjeno bezbroj puta, a najsvježiji primjer je deklaracija o izgradnji autoputa Beograd-Sarajevo i njegovo bazično postupanje u skladu sa interesima Federacije BiH, odstupanje od stavova institucija Srpske, i mi nemamo ništa protiv da se na dnevnom redu sljedeće sjednice Predstavničkog doma nađu inicijative za smjenu sva tri člana Kolegijuma“, istakao je Košarac.

Košarac kaže da je vidljivo da postoji jedna nova struktura SDS-a, Nezavisni blok, DF i SDP, koji žele da problematizuju i ulogu predsjedavajuće Predstavničkog doma Borjane Krišto za kršenje poslovnika, „ali da je činjenica da na noćašnjoj sjednici nema ko nije kršio poslovnik“.

„Noćas smo imali situaciju da jedan broj poslanika okupljenih oko DF-a, SDP-a i SDS-a, jedan te isti materijal čitaju više puta“, dodao je Košarac.

Govoreći o usvojenom setu zakona o akcizama, Košarac je rekao da je noćas u Predstavničkom domu viđena“manifestacija političke histerije onih struktura koje su u Briselu i drugim moćnim centrima propagirali evropski put BiH“.

Košarac je dodao da će Republika Srpska dobiti 750 miliona KM, koji će biti potrošeni na izgradnju i rekonstrukciju puteva, što je veliki benefit.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije