BiH

Košarac: Ne priznajemo ovakav Sud i Tužilaštvo BiH

Košarac: Ne priznajemo ovakav Sud i Tužilaštvo BiH
Foto: Srna | Košarac: Ne priznajemo ovakav Sud i Tužilaštvo BiH
Srna

FOČA - Šef kluba SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac rekao je danas, nakon posjete ratnih osuđenika u Kazneno-popravnom zavodu Foča, da su odluke Tužilaštva i Suda BiH diskutabilne i da, kako je ocijenio, ove antidejtonske institucije propise koriste na različite aršine, a na štetu Srba osumnjičenih za zločine.

On je naveo da svi pokazatelji govore da ove institucije isključivo sude Srbima i da se ne procesuiraju zločini nad pripadnicima srpskog naroda ili se za gotovo identična krivična djela ratnog zločina Bošnjaci kažnjavaju mnogo blažim kaznama.

"I dalje je primjetna uzurpacija retroaktivne primjene krivičnog zakona SFRJ, što se očigledno koristi samo kada su Srbi u pitanju. Republika Srpska, kroz sagledavanje svih prenesenih nadležnosti i nametnutih rješenja na nivou BiH, želi da izvrši analizu rada Suda i Tužilaštva BiH i da vidimo kakvi su efekti, jer mi Sud i Tužilaštvo, koji imaju političke primjese i stalno uplitanje dijela međunarodne zajednice, ne priznajemo", rekao je Košarac.

On je najavio da će Republika Srpska kroz Republički centar za istraživanje rata, Ministarstvo pravde i druge institucije tražiti novi prijedlog izmjena i dopuna Zakona o izvršenju krivičnih sankcija, da se omogući osuđenim licima da nakon izdržavanja dvije trećine kazne imaju određenu vrstu pogodnosti, odnosno da budu pušteni.

"S druge strane, institucije Republike Srpske će insistirati na analizi zakona o Visokom sudskom i tužilačkom savjetu, jer smo svjedoci da u Tužilaštvu i Sudu BiH i danas rade ratni kadrovi Alije Izetbegovića i sude Srbima, što je za nas potpuno neprihvatljivo", poručio je Košarac.

Košarac: Šarović znao za obećanje od dva miliona KM Srebrenici

Šef kluba SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Staša Košarac nazvao je sramotnom izjavu ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirka Šarovića da Savjetu ministara nikada nije predočeno da je neko u ime ove institucije na Investiciono-razvojnoj konferenciji 2015. godine u Srebrenici obećao izdvajanje dva miliona KM za razvoj te opštine.

Košarac je naveo da je predsjedavajući Savjeta ministara Denis Zvizdić na konferenciji to jasno rekao, te da je ministar Šarović u potpunosti bio informisan na sjednici Parlamentarne skupštine BiH, o čemu postoji i stenogram.

"Na sjednici na kojoj sam postavio poslaničko pitanje, a na koje još nisam dobio odgovor, Šarović je potvrdio da zna za obećanje od dva miliona KM. Osim sramotnih izjava, navikli smo na njegova sramotna rješenja koja su obično zaobilazila institucije Republike Srpske. Nije sarađivao sa institucijama Srpske, dok je, s druge strane, potpuno sprovodio bazične politike koje je od njega tražila SDA", rekao je Košarac.

STOP!

nije sloboda govora

zalbe.vzs.ba

Govor mržnje je krivično djelo!

huškanje, diskriminacija, prijetnje i uvrede po nacionalnoj, vjerskoj, rodnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi

neće biti tolerisane

na našem portalu

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Komentari: 1

Đikanska posla

Pa mile je najveci fan Tuzilastva i Suda BIH,sjetimo se samo izjave: /novosti/bih/Dodik-Odazvacu-se-pozivu-Tuzilastvu-BiH-ali-izjavu-necu-dati-u-Sarajevu/389333 A onda je uslijedilo sljedece: /novosti/bih/Dodik-ispitan-u-Tuzilastvu-BiH/405708 Pravoslavna mitomanija

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

H&M ponovo zapošljava: Otvoreno 30 pozicija za Prodajne savjetnike

Marketing tim / 18.11.2018 00:00

Kao jedna od najvećih svjetskih maloprodajnih modnih kuća, H&M nudi bezbrojne poslovne prilike. U živahnom, aktivnom i raznolikom okruženju - mjestu gdje je kupac uvijek u središtu pozornosti.

Danas H&M zapošljava oko 171,000 ljudi na više od 71 tržišta, a u Bosni i Hercegovini traži veći broj Prodajnih savjetnika!

Iz H&M-a navode da ono što ih čini stvarno posebnima jesu izvrsni zaposlenici. Od elegantnih prodajnih savjetnika i Visual Merchandisera do kompjuterskih genija i mudrih organizatora poslovanja – sve H&M zaposlenike odlikuje velika ambicija, a da ne spominjemo i odličan ukus za modu. Za njih ništa nije nemoguće.

Moda, zabava i akcija!

Posao u BiH za Prodajnog savjetnika u H&M-u dolazi sa mnogo zabave, timskog rada i mogućnosti za buduću karijeru. Zaduženja za ovu poziciju bi bila sljedeća: ostvarivanje odličnog iskustva kupaca koje doprinosi prodaji i profitu u prodavnici, aktivno nuđenje pomoći i dijeljenje znanja o proizvodima i modi prema kupcu,  raditi u skladu sa standardima, politikama, procedurama i pravnim zahtjevima  kompanije H&M.

Zvuči zanimljivo? Odlično!

Radnu biografiju zajedno sa motivacionim pismom šaljite putem LINKA

Proces regrutacije i selekcije kandidata obavlja kompanija Kolektiv, Agencija Posao.ba.

Najčitanije