BiH

Košarac: Notorna laž da Dodik planira bijeg, tražiću sastanak zbog Helezovih spekulacija

Košarac: Notorna laž da Dodik planira bijeg, tražiću sastanak zbog Helezovih spekulacija
Foto: Nezavisne novine/Arhiva | Košarac: Notorna laž da Dodik planira bijeg, tražiću sastanak zbog Helezovih spekulacija

ISTOČNO SARAJEVO - Zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara Staša Košarac rekao je da će naredne sedmice zatražiti sastanak sa rukovodstvom Obavještajno-bezbjednosne agencije /OBA/ BiH s obzirom na neistinite i spekulativne navode ministra odbrane u Savjetu ministara BiH Zukana Heleza.

"Helez kaže da ima obavještajne podatke o tome da predsjednik Republike Srpke Milorad Dodik planira bijeg?! Notorna laž... Da nije žalosno, ne bi bilo čak ni smiješno. Na kakve podatke se Helez poziva - jesu li to podaci nekih paraobavještajnih institucija u Federaciji BiH ili nekih parastruktura u Oružanim snagama BiH? Istiniti podaci nisu, u svakom slučaju", naglasio je Košarac.

On pita kako je uopšte moguće da se bilo ko, a kamoli ministar odbrane, u javnosti poziva na kvaziobavještajne podatke?

"Naravno, u BiH je to moguće ako vam je, kao što Helezu jeste, cilj diskreditacija institucija Republike Srpske i stavljanje mete na čelo njenom predsjedniku", ukazao je Košarac na "Instagramu".

On je naglasio da je matrica uvijek ista - Helez i razni "helezi" u javnost plasiraju nebulozne tvrdnje pod plaštom bezbjednosnih informacija, a cilj im je da na platformi dezinformacija i neistina napadaju institucije Srpske i njenog predsjednika.

"Zašto zagađuju javni prostor lažima, pričama o kvaziobavještajnim podacima i teorijama zavjere? Gospodo, ne prolazi vam ta filozofija da ako se činjenice ne slažu sa vašim mišljenjem /čitaj kvaziobavještajnim podacima/, tim gore po činjenice! Mi ćemo se uvijek boriti istinom! Kao zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara i član Izvršnog obavještajnog odbora naredne sedmice ću zatražiti sastanak sa rukovodstvom OBA BiH s obzirom na neistinite i spekulativne navode ministra odbrane u Savjetu ministara Zukana Heleza", poručio je Košara, a prenosi Srna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije