BiH

Košarac: OBA potvrdila da izjava Heleza o bijegu Dodika nije tačna

Košarac: OBA potvrdila da izjava Heleza o bijegu Dodika nije tačna
Foto: Ustupljena fotografija | Košarac: OBA potvrdila da izjava Heleza o bijegu Dodika nije tačna

SARAJEVO – Staša Košarac, zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH i član Izvršnog obavještajnog odbora nakon sastanka sa Almirom Džuvom i Ristom Zarićem, direktorom i zamjenikom direktora OBA, rekao je da je od njih dobio informacije da podaci o navodom bijegu Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske nisu tačne.

''Od rukovodstva OBA BiH dobio sam informaciju da su netačne informacije ministra Heleza (Zukan Helez, ministar odbrane BiH) i da ne postoje obavještajni podaci o navodnom bijegu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, kako to javno tvrdi aktuelni ministar odbrane BiH. OBA BiH se ograđuje od javno izrečenih stavova ministra Heleza'', istakao je Košarac, a navodi se u saopštenju.

On je naglasio da je riječ o neistinitim, netačnim i špekulativnim tvrdnjama ministra Heleza, koji u svom narativu koristi dezinformacije u političke svrhe.

''Plasiranje u javnost netačnih informacija i potpunih neistina može se okarakterisati kao zla namjera ministra Heleza s ciljem urušavanja institucije predsjednika Republike Srpske i diskreditacije Milorada Dodika lično'', rekao je Košarac dodajući da od Heleza očekuje da se javno i lično izvini Dodiku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije