BiH

Pratite nas na Google news

Košarac: Odbacujemo opasne poruke Bakira Izetbegovića

Košarac: Odbacujemo opasne poruke Bakira Izetbegovića
Foto: N.N. | Košarac: Srbi odbacuju opasne poruke Bakira Izetbegovića
Srna

SARAJEVO - Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac izjavio je da Srbi u Republici Srpskoj veoma dobro razumiju i odbacuju neke od opasnih poruka koje je tokom jučerašnje konvencije SDA uputio predsjednik te stranke i član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.

"Veoma smo dobro razumjeli kakvu BiH Bakir želi i šta znači njegova 'vizija o reorganizaciji BiH u ekonomske regije'. To nije ništa drugo nego vizija unitarne BiH pod bošnjačko- muslimanskom dominacijom", upozorio je Košarac.

On je poručio da se vizija Bakira Izetbegovića nikada neće ostvariti.

"I mi u SNSD-u imamo svoju viziju. Ako je Bakirova vizija unitarna BiH, naša je vizija slobodna i nezavisna Republika Srpska, u kojoj će svi njeni građani imati ista prava", rekao je Košarac za Srnu.

On je najoštrije osudio "ponovljenu provokaciju Bakira Izetbegovića o proizvodnji naoružanja `za ne daj Bože` u okviru namjenske industrije federacije BiH".

"Bakir provocira, jer zna da mu se među Srbima koji u ovom trenutku vrše vlast u zajedničkim institucijama nema ko suprotstaviti. Obećavam mu da će nakon izbora u oktobru ove godine oružje za `ne daj Bože` biti stavljeno pod kontrolu, što znači da će biti ili uništeno ili prodato", rekao je Košarac.

On nije želio da komentariše kandidaturu Šefika Džaferovića za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

"To je izbor SDA, a konačnu odluku donijeće bošnjački glasači na izborima. Mogu samo da kažem da SNSD ostaje pri stavu da političar sa takvom ratnom prošlošću ne može da predstavlja institucije BiH i da bi izbor Džaferovića bio veoma loša poruka za budućnost ove zemlje", zaključio je Košarac.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije