BiH

Košarac sa Nelsonom: Raditi na ulaganju američkih privrednika

Košarac sa Nelsonom: Raditi na ulaganju američkih privrednika
Foto: Srna | Košarac sa Nelsonom: Raditi na ulaganju američkih privrednika

SARAJEVO - Neophodno je stvarati uslove za ulaganja američkih privrednika u BiH, istaknuto je u današnjem razgovoru ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staše Košarca i ambasadora SAD u BiH Erika Nelsona.

Košarac i Nelson su u Sarajevu razgovarali o političkim i ekonomskim prilikama u BiH, ali i o spoljnotrgovinskoj razmjeni dvije zemlje, a tokom sastanka je ukazano na značaj stranih investicija, saopšteno je iz Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara.

Košarac je informisao Nelsona o primarnim ciljevima u radu Ministarstva, navodeći da će funkcionisati na koordinaciji definisanih politika Republike Srpske i Federacije BiH i Brčko distrikta, u skladu sa jasnim ustavnim i zakonskim nadležnostima.

Sagovornici su razmijenili mišljenje o razvoju energetskog sektora, poljoprivrede i turizma, kao i o politikama koje je neophodno realizovati s ciljem zaštite životne sredine.

Fokus razgovora bio je i na ispunjavanju obaveze BiH prema Svjetskoj trgovinskoj organizaciji sa aspekta donošenja odluke o kvalitetu naftnih tečnih derivata, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije