BiH

Kovačević: Dodik pokazao da insistira na uvažavanju Srpske

Kovačević: Dodik pokazao da insistira na uvažavanju Srpske
Foto: N.N. | Kovačević: Dodik pokazao da insistira na uvažavanju Srpske

BANJALUKA - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik napuštanjem današnjeg sastanka sa delegacijom Savjeta za sprovođenja mira na dosljedan način je pokazao da insistira na poštovanju i uvažavanju Republike Srpske, rekao je Srni portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

"Njegova i poruka nas iz Republike Srpske je sasvim jasna. Tražimo poštovanje Republike Srpske, uvažavanje njenih simbola koji su u skladu sa Ustavom, zakonom i ukoliko ne postoji poštovanje za naše simbole, ne postoji ni poštovanje za Srpsku, a onda nismo ni mi dužni da poštujemo bilo šta drugo u BiH", rekao je Kovačević.

On je dodao da poruka da je zastava Srpske nepoželjna znači da je Republika Srpska nepoželjna, što znači da neko ne želi Srpsku u BiH.

"Tu poruku veoma dobro razumijemo i u skladu sa njom ćemo da djelujemo", istakao je Kovačević.

On je napomenuo da je Dodik u Sarajevu ponudio da se radi na jačanju suvereniteta BiH u smislu da se konačno završi mandat visokog predstavnika i da strane sudije napuste Ustavni sud BiH, a da predstavnici naroda u BiH počnu samostalno da donose odluke.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik napustio je danas sastanak sa delegacijom Savjeta za sprovođenja mira, a kao razlog napuštanja naveo je da nisu ispunjeni osnovni uslovi za njegovo održavanje, jer na sastanku nije istaknuta zastava Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije