BiH

Kovačević: Granica postoji, dosta je ugnjetavanja Srpske

Kovačević: Granica postoji, dosta je ugnjetavanja Srpske
Foto: Dejan Rakita/Pixsell | Kovačević: Granica postoji, dosta je ugnejtavanja Srpske

BANJALUKA - Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Radovan Kovačević istakao je da granica između Republike Srpske i FBiH postoji i da se varaju svi oni koji govore suprotno.

Kovačević je popručio onima iz OHR-a, koji govore da granica ne postoji, da pročitaju Dejtonski sporazum, Ustav BiH u kojem jasno piše "granica između entiteta".

"U Članu 1.4 Ustava BiH jasno piše 'granica između eniteta u BiH'. To je nešto što je jasno i što niko ne bi trebalo da dovodi u pitanje. Vidimo i da i iz OHR-a određeni ljudi ismijavaju i bilborde, koji su se pojavili u Srpskoj. Kad kažem određeni, mislim, nažalost, na ljude iz opozicije u Srpskoj", naveo je Kovečević.

On je rekao da se na bilbordima vidi ono što je ustavna činjenica u BiH. "Broj jedan da granica postoji, da ne damo naše šume. Neustavnom i antiustavnom odlukom Ustavnog suda neko želi Srpskoj da oduzme sve šume. Ne smijemo da zaboravimo da 43 odsto teritorije, dakle skoro pola Republike Srpske je pod šumama. Kada neko donese odluku da Srpskoj ne pripadaju te šume, to znači bukvalno da neko otima 50 odsto teritorije Srpske", upozorio je Kovačević.

On je izjavio za RTRS da se neki u Srpskoj plaše policije Republike Srpske.

"Na bilbordima stoji naša policija, naša bezbjednosna organizacija, da nas podsjeti na nešto što smo uspjeli da odbranimo, sačuvamo i nešto što nikada nećemo dati. Može svaki čovjek u Republici Srpskoj da se zapita kada vidimo na koji način tretiraju i napadaju Srpsku, kako bi izgledala ona, kako bi izgledala bezbjednost svih nas i svakog čovjeka u Srpskoj da su nam uspjeli oteti i policiju, kao što su nam uspjeli oteti 130 nadležnosti iz Srpske i ukrasti i prenijeti na nivo BiH", istakao je Kovačević.

On je poručio da je dosta bilo ugnjetavanja Srpske, ugnjetavanja srpskog naroda, konstitutivnog naroda u BiH, te da granica postoji, prenosi Srna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije