BiH

Pratite nas na Google news

Kovačević: Nije aktiviran MAP, SDS i PDP obmanjuju javnost

Kovačević: Nije aktiviran MAP, SDS i PDP obmanjuju javnost
Foto: N.N. | Kovačević: Nije aktiviran MAP, SDS i PDP obmanjuju javnost
N.N.

BANJALUKA- SDS i PDP nastavljaju da obmanjuju javnost potpuno lažnim i neprovjerenim informacijama i to je, očigledno, jedino što znaju, a jedina istina je da BiH nije aktivirala Akcioni plan za članstvo u NATO-u, nije usvojila godišnji nacionalni plan za članstvo u NATO-u i da je prekinula put ka NATO-u s obzirom na to da je usvojila Program reformi, istakao je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

"Program reformi je dokument o saradnji sa NATO-om u kojem po prvi put ne piše da BiH teži ka tome da postane član NATO-a, već da se članstvo u NATO-u više ne prejuducira, odnosno da se više ne razmatra i nije na dnevnom redu", naglasio je Kovačević u izjavi za Srnu.

Prema njegovim riječima, činjenica je da je NATO ažurirao stranicu o BiH s obzirom na to da je to morao učiniti zbog novosnastalih okolnosti, odnosno zbog usvajanja Programa reformi BiH.

"Ali je činjenica i da na toj stranici jasno piše da se članstvo u NATO-u ne prejudicira. Dakle, u skladu sa Programom reformi BiH eventualnu odluku o članstvu u NATO-u donosiće Predsjedništvo i Parlamentarna skupština BiH gdje Republika Srpska ima svoje predstavnike koji imaju pravo veta i entitetskog glasanja, a oni će svoje odluke donositi na osnovu odluka institucija i građana Srpske", istakao je Kovačević.

Republika Srpska, poručio je on, itekako ima pravo na referendum koji će biti obavezujuće mišljenje za predstavnike Srpske u institucijama BiH.

"Sve što ljudi iz SDS-a i PDP-a rade u posljednje vrijeme jeste da obmanjuju građane i pokušavaju da među njih unesu nemir, a iza njih kao rezultati stoji jedino i isključivo to da su istovremeno uzimali dvije plate, ministarske i parlamentarne, te da su učestvovali u opozivu srpskog načelnika opštine Drvar Dušice Runić, koju je izabrao srpski narod u Drvaru. To su njihovi jedini rezultati i `uspjesi` naravno na štetu Republike Srpske, srpskog naroda i građana Srpske", zaključio je Kovačević.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Poli Hammy Toast nova je zvijezda doručka!

Marketing tim / 14.08.2020 09:05

Usporite svakodnevne obaveze i priuštite si odličan doručak za zdrav početak dana! Nova pileća šunka Poli od sada je na raspolaganju u novom četvrtastom obliku, idealnom za pripremu toplih sendviča.

Poli | Nova Poli zvijezda je stigla!

Poliy Hammy Toast pažljivo je pripremljen iz pilećeg mesa najviše kvalitete. Ima strukture šunke, svijetlo roza boju i nježan miris. Sočan, mekan, lagan i ukusan idealan je za pripremu toplih sendviča za doručak, najvažniji obrok dana, ali i za različite druge ukusne zalogaje tijekom cijelog dana.

Poli već više od 40 godina svojim proizovdima zadovoljava vaša garstonomska čula željna najsočnijih zalogaja, zato nagradite svoj organizam i u novi dan zakoračajte kao pravi junaci.

Najčitanije