BiH

Kovačević: PDP nema značaj da traži hitne odgovore od premijera

Kovačević: PDP nema značaj da traži hitne odgovore od premijera
Foto: N.N. | Kovačević: PDP nema značaj da traži hitne odgovore od premijera

BANJALUKA - Član Glavnog odbora SNSD-a Radovan Kovačević istakao je da su u PDP-u, zbog poklonjenog učešća u Savjetu ministara, zaboravili da su oni kao vanparlamentarni član parlamentarne većine svjetski jedinstven politički fenomen, te da su uobrazili neki značaj i neku veličinu po kojoj mogu zahtijevati hitne odgovore od premijera Republike Srpske.

"PDP ne zaslužuje nikakav poseban komentar, jer uvijek ponavlja istu priču, a sve ne bi li sakrio svoje katastrofalne rezultate na nivou BiH i činjenicu da svoje pozicije u Sarajevu koriste isključivo za obračun sa građanima i institucijama Republike Srpske", naveo je Kovačević u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

On je dodao i da je njihov glavni opozicioni adut to da su toliko dugo u opoziciji da se narod više ne sjeća koliko su bili loša vlast.

"Bez obzira na njihove nade, vladavina PDP-a biće upamćena po tome što je njihov tadašnji, a sadašnji počasni predsjednik Mladen Ivanić jedini premijer u istoriji Republike Srpske koji je penzionerima smanjio penzije, a plate zaposlenih u javnom sektoru pretvorio u javni dug", naveo je Kovačević.

PDP je u današnjem saopštenju zatražio od premijera Republike Srpske Željke Cvijanović da odgovori na nekoliko pitanja o stanju u Srpskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije