BiH

Kovačević: SDA najodgovornija za probleme migrantske krize

Kovačević: SDA najodgovornija za probleme migrantske krize
Foto: Arhiva | Kovačević: SDA najodgovornija za probleme migrantske krize

BANJALUKA - SDA je najodgovornija za sve probleme koji se odnose na migrantsku krizu, a stavovi ove partije su veoma značajni i obavezujući, ali isključivo za njene članove i ni za koga drugog, rekao je danas u Banjaluci portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

"Krajnje je vrijeme da se prestane s arogancijom koju konstantno slušamo iz SDA i od predstavnika bošnjačkog Sarajeva po kome se nameću kao odlučujući i presudni faktor u BiH što definitivno nisu", rekao je novinarima Kovačević.

On je istakao da je SDA politička partija koja predstavlja isključivo jedan od tri konstitutivna naroda u BiH.

"Zato bi bilo vrijeme da se tako počnu i ponašati. Njihove komentare o migrantima doživljavamo licemjerno i kao lažno predstavljanje piromana da je vatrogasac. Stav SNSD-a i Republike Srpske o migrantskoj krizi se ne mijenja, a to znači da nećemo imati prihvatne centre za migrante koji kroz Srpsku mogu samo proći", rekao je Kovačević, reagujući na tvrdnje iz SDA da su "SNSD i HDZ krivi što se ne rješava migrantska kriza" i da te dvije stranke "opstruišu donošenje neophodnih odluka na nivou BiH koje bi omogućile bolje upravljanje migrantskom krizom".

On je naglasio da još u bošnjačkoj politici postoje ljudi koji su najodgovorniji za početak rata u BiH i zločine počinjenje nad Srbima i Hrvatima.

"Njihove priče o nekoj navodnoj agresiji samo pokazuju da se nisu odrekli ratne retorike i tradicije. S njihovim ratnim ciljevima smo završili davno, a kada je riječ o ratnoj retorici ona nije dobrodošla u Srpskoj i Srbiji, jer smo za mir i okrenuti budućnosti, napretku i razvoju", rekao je Kovačević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije