BiH

Krajem maja sastanak sa delegacijom MMF-a

Krajem maja sastanak sa delegacijom MMF-a
Foto: Srna | Krajem maja sastanak sa delegacijom MMF-a

SARAJEVO - Sastanak sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), kao i sjednica Fiskalnog savjeta BiH biće održani do kraja maja, kada će biti definisane naredne mjere i aktivnosti u vezi sa pismom namjere u okviru aranžmana sa MMF-om, istakli su predsjedavajući Savjeta ministara Denis Zvizdić i šef Misije MMF-a za BiH Nadim Ilahi.

Zvizdić je rekao da je BiH nastavila da smanjuje unutrašnji i spoljašnji debalans. 

On je dodao da vlasti svih nivoa sprovode strukturne reforme i ekonomske politike u okviru programa sa MMF-om, uključujući i održavanje fiskalne discipline, finansijske stabilnosti i unapređenja poslovnog okruženja, saopšteno je iz Savjeta ministara. 

Ilahi je istakao da je važno da vlasti nastave sa radom na rješavanju strukturalnih slabosti, uz održavanje ekonomske i finansijske stabilnosti, a da je MMF uvijek spreman da pruži potrebnu tehničku pomoć. 

Zvizdić i Ilahi danas su u Sarajevu razgovarali o realizaciji prethodnih mjera u okviru drugog pregleda Proširenog aranžmana između BiH i MMF-a, a sastanku je prisustvovao i rezidentni predstavnik MMF-a u BiH Francisko Parodi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije