BiH

Krišto: Novi saziv Savjeta ministara ubrzaće reformski put BiH

Krišto: Novi saziv Savjeta ministara ubrzaće reformski put BiH
Foto: Tanjug/AP | Krišto: Novi saziv Savjeta ministara ubrzaće reformski put BiH
Srna

SARAJEVO - Predsjedavajuća Savjeta ministara Borjana Krišto izjavila je danas u Sarajevu da je novi saziv Savjeta ministara čvrsto opredijeljen da ubrza reformski put BiH.

Izražavajući zadovoljstvo zbog činjenice da je Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH u rekordnom i zakonom propisanom roku potvrdio novi saziv Savjeta ministara, Krišto je rekla novinarima da sve članove ove institucije danas preuzeta dužnost obavezuje na odgovornost.

"I ovo danas ukazano povjerenje, kao i ono koje smo dobili nakon oktobarskih izbora obavezuje nas da međusobno radimo na dijalogu, da izgrađujemo povjerenje i stvaramo bolje uslove za sve ljude u BiH. Naše opredjeljenje je reformski put i to će biti i moj stav i moj put, a nadam se i ostalih članova Savjeta ministara", navela je novoimenovana predsjedavajuća Savjeta ministara.

Krišto je podsjetila da je BiH dobila kandidatski status, zahvaljujući zemljama članicama EU i evropskim institucijama i napomenula da taj status mora biti opravdan marljivim radom.

"Moramo nužno krenuti u reforme kako bismo napravili iskorak i kako bi BiH zaista postala bezbjedna, politički stabilna i ekonomski jaka. Radićemo na tome da ojačamo saradnju i sinergiju izvršne i zakonodavne vlasti u BiH", poručila je Krišto.

Prema njenim riječima, novi saziv Savjeta ministara sigurno će raditi u skladu sa Ustavom i važećim zakonima u BiH, poštujući propisane procedure i obaveze koje stoje pred BiH na njenom evropskom putu.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH potvrdio je danas imenovanja ministara i zamjenika ministara u Savjetu ministara pod predsjedavanjem Borjane Krišto. Novoimenovani članovi Savjeta ministara položili su zakletve.

Današnjom odlukom Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH prestaje i mandat dosadašnjem Savjetu ministara. 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije