BiH

Pratite nas na Google news

Krišto: SDA za vlastite propuste okrivljuje druge

Krišto: SDA za vlastite propuste okrivljuje druge
Foto: Nedžad Uglješa/Arhiva | Krišto: SDA za vlastite propuste okrivljuje druge
Srna

SARAJEVO - Zamjenik predsjednika HDZ-a BiH Borjana Krišto rekla je Srni da izjave i poruke koje dolaze iz SDA ne iznenađuju i da ta stranka za sve što ne funkcioniše i za šta bi sama trebala da preuzme odgovornost, traži krivca u drugom.

"Sve stvari, pa i kada je riječ o migrantskoj krizi, trebaju da se rješavaju sistemski i najbolje bi bilo kada bi to SDA i politički predstavnici poštovali, i kada je riječ o radu parlamenta, izvršne vlasti, odnosno Savjeta ministara", rekla je Krišto, reagujući na konstataciju SDA da su SNSD i HDZ krivi što se ne rješava migrantska kriza i da te dvije stranke vrše "opstrukcije u donošenju neophodnih odluka na nivou BiH koje bi omogućile bolje upravljanje migrantskom krizom".

Krišto je istakla da se HDZ zalaže za funkcionisanje pravne BiH i donošenje sistemskih rješenja, pa i kada je riječ o migrantskoj krizi, kao i o drugim pitanjima u zemlji.

"Možemo se vratiti na niz odluka i potkrijepiti ove moje tvrdnje, ali stvari se ne rješavaju i na neki način produbljuje se kriza u BiH i pravi najveća šteta BiH, a potom šteta za sva tri konstitutivna naroda i sve građane koji u njoj žive", navela je Krišto.

Upitana da prokomentariše izjave ministra bezbjednosti u Savjetu ministara Selme Cikotića da migrantska kriza ima dobre strane i da migranti troše novac u BiH, Krišto je rekla da takve izjave ne zaslužuju komentar.

"To je zaista neozbiljano posmatrati na takav način. Migrantska kriza je veliki izazov za BiH, jedan veliki bezbjednosni problem koji, svakako, treba posmatrati i sa humanitarne strane", navela je Krišto.

Na pitanje da li očekuje da će Cikotić pomjeriti stvari sa mrtve tačke kada je riječ o ilegalnim migrantima u BiH, Krišto kaže da ovom trenutku ne stiče takav utisak.

"Iz svega što smo do sada vidjeli jasno je da se problemi samo gomilaju, a da se ni na kakav način ne prilazi sistemski problemu ilegalnih migranata kako bi se on riješio. Ovakav način rada i način na koji je Cikotić imenovan za ministra bezbjednosti najbolje govore o tome kakav je pristup SDA u funkcionisanju pravne BiH", zaključila je Krišto.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije