BiH

Krišto predložena za guvernera u EBRD-u, Tegeltija u Svjetskoj banci

Krišto predložena za guvernera u EBRD-u, Tegeltija u Svjetskoj banci
Foto: Fena | Krišto predložena za guvernera u EBRD-u, Tegeltija u Svjetskoj banci

SARAJEVO – Savjet ministara BiH na prvoj redovnoj sjednici u novom sazivu usvojio je zaključak kojim se predlažu predstavnici BiH u međunarodnim finansijskim institucijama pa je tako Borjana Krišto, predsjedavajuća predložena za guvernerku u Evropskoj banci za obnovu i razvoj, dok je Zoran Tegeltija, ministar finansija i trezora predložen za guvernera u Svjetskoj banci.

U Međunarodnom monetarnom fondu za guvernera je predložen Zukan Helez, ministar odbrane BiH.

Savjet ministara BiH odlučio je da Odborom za unutrašnju politiku predsjedava Zukan Helez, ministar odbrane dok će Odborom za ekonomiju predsjedavati Staša Košarac, ministar spoljne tregovine i ekonomskih odnosa, a njegov zamjenik biće Elemedin Konaković, ministar spoljnih poslova.

U saopštenju iz Savjeta ministara BiH navodi se i da je Savjet ministara BiH prihvatio zahtjev Agencije za rad i zapošljavanje BiH da se zbog redovnog odvijanja procesa produži mandat Vehadu Hindiji, v.d direktoru ove agencije do okončanja konkursne procedure, a najduže na tri mjeseca.

Istovremeno, dužnosti direktora Agencije za antidoping kontrolu BiH na lični zahtjev razrješen je Slavko Matić koji je preuzeo poslanički mandat, a na period od tri mjeseca, umjesto njega je imenovan Mijo Krešić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije