BiH

Lagumdžija: Nakon hapšenja Debevca teško se može vratiti povjerenje u pravosuđe

Lagumdžija: Nakon hapšenja Debevca teško se može vratiti povjerenje u pravosuđe
Foto: Fena/Arhiva | Lagumdžija: Nakon hapšenja Debeveca teško se može vratiti povjerenje u pravosuđe

SARAJEVO - Predsjednik Visokog sudskog i tužlačkog savjeta (VSTS) BiH Halil Lagumdžija rekao je da je hapšenje predsjednika Suda BiH Ranka Debeveca i ono do čega je do sada došla istraga veliki udar na pravosuđe BiH, da poslije toga teško da pravosuđu iko može vjerovati i da će biti veoma teško vratiti povjerenje u pravosudni sistem.

"Taj slučaj hapšenja i ono što se objavljuje da se Debevecu može stavljati na teret generalno je srozalo povjerenje javnosti u pravosuđe i apsolutno ne želim komentarisati na šta će sve to izaći, ali nakon nečeg takvog teško da nam iko može vjerovati", rekao je Lagumdžija, napominjući da ne želi ulaziti u sam predmet.

Lagumdžija je istakao da se sa druge strane kroz taj postupak dokazuje da nema nedodirljivih.

"Nema nedodirljivih, a na šta će izaći, ne želim da komentaršem jer svako moje izjašnjavanje ne bi bilo profesionalno", dodao je Lagumdžija, prenosi Srna.

On je napomenuo da će VSTS sa svoje strane učiniti sve koliko može da to povjerenje vrati.

"Ali, teško poslije nečeg takvog", konstatovao je Lagumdžija.

Debevec i bivši direktor Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH Osman Mehmedagić uhapšeni su 19. decembra prošle godine i od tada se nalaze u pritvoru zbog niza krivičnih djela koje im se stavljaju na teret, od zloupotrebe položaja, uništavanja dokaza o nelegalnom prisluškivanju, lažnog predstavljanja, primanja mita. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije