BiH

Lagumdžija: Podrška izjavi o osudi ruske agresije govori o usklađenosti bh. politike sa EU

Lagumdžija: Podrška izjavi o osudi ruske agresije govori o usklađenosti bh. politike sa EU
Foto: Fena | Lagumdžija: Podrška izjavi o osudi ruske agresije govori o usklađenosti bh. politike sa EU

SARAJEVO, NJUJORK - Zlatko Lagumdžija, ambasador Bosne i Hercegovine pri Ujedinjenim nacijama, poručio je da podrška ove zemlje dokumentu usvojenom u Savjetu bezbjednosti UN-a kojim se Rusija poziva da prekine rat i povuče svoje trupe iz Ukrajine, govori o usklađenosti bh. spoljne politike sa Evropskom unijom.

"Nema mira bez države Palestine u miru sa Izraelom - stoji u izjavi EU zemalja članica kojoj se pridružila Bosna i Hercegovina na Vijeću sigurnosti UN o stanju na Bliskom Istoku i Palestini što ponovo govori o usklađenosti naše vanjske politike sa EU", naveo je Lagumdžija.

Podsjećamo, Željka Cvijanović,  član Predsjedništva BiH, zatražila je od Elmedina Konakovića, ministra spoljnih poslova BiH, da hitno i u što kraćem roku dostavi informacije o okolnostima koje su prethodile, kako je navela, postupku Lagumdžije.

Cvijanovićeva u svom zahtjevu traži od Konakovića informaciju da li je Lagumdžija, uprkos izostanku saglasnosti Predsjedništva BiH, za svoj postupak imao njegovu ili instrukciju Ministarstva spoljnih poslova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije