BiH

Limuzina od 100.000 KM za ministra Grubešu

Limuzina od 100.000 KM za ministra Grubešu
Foto: Fena | Limuzina od 100.000 KM za ministra Grubešu

SARAJEVO - Ministarstvo pravde BiH sklopilo je ugovor sa firmom "M.R.M. export-import" iz Ljubuškog o kupovini nove limuzine, vrijedne tačno 100.000 KM.

Kako su to ranije "Nezavisne" i najavile, vozilo se kupuje za potrebe ministra pravde Josipa Grubeše (HDZ BiH), a interesantno je da je cijena ove nabavke tačno onolika kolika je dopuštena Pravilnikom Vijeća ministara BiH o uslovima korištenja i nabavci vozila u institucijama BiH.

Naime, ovim pravilnikom vozila više srednje klase klasificirana su do 100.000 KM, a zvaničnici kojima je dopušteno da ih kupuju su ministri u Vijeću ministara BiH, predsjednici Ustavnog suda i Suda BiH te glavni državni tužilac. I Grubeša je, poput većine bh. zvaničnika, maksimalno iskoristio ovu pogodnost te kupio vozilo za pomenutu sumu.

Prema detaljima tendera, M.R.M. je bila jedina firma koja se prijavila te tako dobila i ovaj posao, no nepoznato je da li je limuzina već isporučena ili će to tek biti. Ugovor o nabavci vozila sklopljen je 30. novembra ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije