BiH

Pratite nas na Google news

Linta: Licemjerne izjave Komšića i Džaferovića

Linta: Licemjerne izjave Komšića i Džaferovića
Foto: N.N. | Linta: Licemjerne izjave Komšića i Džaferovića
Srna

BEOGRAD - Licemjerne su i bezobrazne izjave predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića i bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nije reagovao na poruke srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, ocijenio je predsjednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta.

On je za Komšića i Džaferovića rekao da su predstavnici neodgovorne i destruktivne bošnjačke politike i dijela međunarodne zajednice čiji je cilj potpuno urušavanje Republike Srpske i stvaranje unitarne i centralizovane Republike BiH u skladu sa Deklaracijom SDA, saopšteno je iz Saveza Srba iz regiona.

Linta ističe da je jasno da Džaferović i Komšić, zajedno sa predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem i drugim bošnjačkim strankama aktivno rade na rušenju dejtonske BiH, koja je po Ustavu državna zajednica sastavljena od dva entiteta, odnosno od dvije države i tri konstitutivna naroda.

"Bošnjački političari svojim stalnim napadima na Republiku Srpsku i Dejtonski sporazum sve više ugrožavaju mir i stabilnost u BiH. Jedan od glavnih instrumenta političkog Sarajeva protiv Republike Srpske jeste Ustavni sud koji svoje odluke donosi preglasavanjem trojice stranih i dvojice bošnjačkih sudija", rekao je Linta.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije