BiH

Lukač: Gdje je Govedarica bio kada je trebalo braniti narod od Orića

Lukač: Gdje je Govedarica bio kada je trebalo braniti narod od Orića
Foto: N.N. | Lukač: Gdje je Govedarica bio kada je trebalo braniti narod od Orića

BANJALUKA - Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS, izjavio je da Vukota Govedarica, lider SDS-a, već duže vrijeme, zajedno sa svojim saradnicima, kontinuirano napada MUP RS.

"Govedarica pokušava rad MUP-a i njegovog rukovodstva predstaviti u negativnom svjetlu u javnosti bez obzira što policija u proteklim godinama bilježi stalan trend rasta dobrih rezultata u svim segmentima svog posla, a naročito u 2017. godini koja je po rezultatima najbolja od kada postoji Ministarstvo", rekao je Lukač.

Dodao je da na isti način Govedarica pokušava diskreditovati Policiju RS postavljajući pitanje, bez ikakvih argumenata, kako je Naser Orić hodao Republikom Srpskom i uticao na svjedoke, a policija RS ga nije htjela uhapsiti. 

"Radi se o još jednoj lažnoj informaciji Vukote Govedarice u pokušaju podrivanja snage i povjerenja građana u Policiju RS. Govedarica na ovaj način pokušava da 'brani' RS i njene građane i tako dobije političke poene. Ne mogu a da ne postavim pitanje Govedarici: gdje je bio kada je trebalo braniti narod od Nasera Orića i njegovih hordi koje su harale srpskim selima?", naveo je Lukač.

Upitao je "zašto tada Govedarica nije uzeo pušku u ruke kao njegovi vršnjaci i branio goloruki narod od Orića, već se danas pojavljuje kao zaštitnik u svojim  izjavama?"

"Govedarica isti dan izlazi u javnost sa ovakvom izjavom kada je i promovisana Željka Cvijanović kao kandidat SNSD za Predsjednika RS. Govedarica traži povjerenje građana za svoj izbor na poziciju predsjednika RS, a ne mogu da ga ne pitam da li stvarno misli da narod tako brzo zaboravlja i da će srpski borci dati povjerenje da ih vodi i brine o opstanku RS onaj koji se nije ni preznojio kamoli krvario poput njih za stvaranje RS već ih je napustio i pobjegao?", naveo je Lukač.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije