BiH

Lukač: Kadar koji školuje fakultet bezbjednosnih nauka veoma važan za MUP

Lukač: Kadar koji školuje fakultet bezbjednosnih nauka veoma važan za MUP
Foto: N.N. | Lukač: Kadar koji školuje fakultet bezbjednosnih nauka veoma važan za MUP

BANJALUKA - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač istakao je danas da je za Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Srpske veoma važan kadar koji školuje Fakultet bezbjednosnih nauka Univerziteta u Banjaluci i da svi koji završe ovaj fakultet imaju zagarantovan posao.

"Kadar koji izlazi sa Fakulteta bezbjednosnih nauka je visokoobrazovan i veoma kvalitetan. Odmah ih uključujemo u Ministarstvo unutrašnjih poslova kroz volonterski rad da bi mogli da polažu stručne ispite i nakon toga zasnivaju radni odnos, odnosno imaju zagarantovan posao", rekao je Lukač novinarima na obilježavanju dvije godine rada ove visokoobrazovne ustanove.

On je podsjetio da su se poslije više od 20 godina rada Visoke škole unutrašnjih poslova odlučili za njenu transformaciju i osnivanje Fakulteta bezbjednosnih nauka koji je postao punopravna članica Univerziteta u Banjaluci.

Lukač je istakao da su u početku imali priličan otpor i skepsu u vezi sa tim kako će to da funkcioniše, ali da su sada uvjereni da su napravili dobar korak.

"Omogućili smo da na Fakultetu bezbjednosnih nauka ima i drugi i treći ciklus školovanja. I prošle godine je prilikom upisa zainteresovanost za ovaj fakultet bila dva ili tri puta veća u odnosu na ostale fakultete. Jedino je za Medicinski fakultet bila jednaka zainteresovanost", rekao je Lukač.

Fakultet bezbjednosnih nauka Univerziteta u Banjaluci osnivan je 6. marta 2016. godine i nastao je transformacijom Visoke škole unutrašnjih poslova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije