BiH

Pratite nas na Google news

Lukač: Moguća krivčina prijava protiv Džaferovića zbog netačnih tvrdnji

Lukač: Moguća krivčina prijava protiv Džaferovića zbog netačnih tvrdnji
Foto: N.N. | Lukač: Moguća krivčina prijava protiv Džaferovića zbog netačnih tvrdnji
Srna

BANJALUKA - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač kaže da se predsjedavajući Predsjedništva BiH i potpredsjednik SDA Šefik Džaferović izlaže krivičnoj prijavi zbog netačnih tvrdnji da policija Srpske prevozi migrante na područje Unsko-sanskog kantona.

"Insistiranje na neosnovanim optužbama može predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića da košta krivične prijave", poručuje Lukač.

Lukač je za RTRS rekao da MUP Srpske nikada svojim vozilima nije prevozio migrante, niti su poznate firme koje se bave takvim nelegalnim aktivnostima.

On je naglasio da policija Republike Srpske nikada nije migrante maltretirala, ni tukla, niti ih ograničavala da idu tamo gdje žele što im je garantovano Evropskom konvencijom o ljudskim pravima.

"Mi im dozvoljavamo da se kreću, ali ne dozvoljavamo da ugrožavaju naše građane ili da prave prekršaje i krivična djela", napominje Lukač.

Džaferović je za BHRT izjavio "da se Policija Republike Srpske i pojedine firme, koje organizovano prebacuju migrante od istočne granice BiH prema Unsko-sanskom kantonu, izlažu krivičnoj odgovornosti.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije