BiH

Lukač: Prošla godina najbolja po rezultatima rada MUP-a

Lukač: Prošla godina najbolja po rezultatima rada MUP-a
Foto: Arhiva | Lukač: Prošla godina najbolja po rezultatima rada MUP-a

BANJALUKA - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je danas da je prošla godina po rezultatima rada MUP-a bila najbolja od kada postoji ova institucija, a da se u ovih šest mjeseci taj trend nastavio.

"Ti rezultati su na zavidnom nivou i stanje bezbjednosti u Srpskoj je povoljno, a sve priče koje možemo da čujemo od opozicije su potpuno isprazne i apsolutno ničim ne mogu da se utemelje", rekao je Lukač na konferenciji za novinare nakon proširenog kolegijuma ministra unutrašnjih poslova na kojem je bilo riječi o rezultatima rada u proteklih šest mjeseci. 

Lukač je istakao da rezultati rada MUP-a demantuju sve priče o tome da je narušeno stanje bezbjednosti u Republici Srpskoj u bilo kom segmentu. 

On je naveo da je činjenica da je bilo pojediničanih slučajeva koji narušavaju stanje bezbjednosti, ali da se policija s tim bori u kontinuitetu. 

Lukač je istakao da nijedno krivično djelo neće biti zaboravljeno. 

On je naglasio da je dobrim rezultatima doprinijela reorganizacija MUP-a u prethodnom periodu, kao i nove uprave koje su specijalno počele da se bave pojedinim oblastima prvenstveno teških krivičnih djela organizovanog kriminaliteta, što je dalo rezultate. 

Lukač je pohvalio sve pripadnike MUP-a koji su učestvovali u obezbjeđenju komemorativnog skupa u Srebrenici, kao i pomena Srbima stradalim u Bratuncu, čime je policija pokazala da može da organizuje velike skupove i da oni proteknu bezbjedno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije