BiH

Lukač otvorio "Policijadu 2019"

Lukač otvorio "Policijadu 2019"
Foto: Srna | Lukač otvorio "Policijadu 2019"

BANJALUKA - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač otvorio je danas u Banjaluci sportske igre radnika Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), koje se organizuju u okviru obilježavanja Dana Policije Republike Srpske.

Lukač je rekao novinarima, nakon otvaranja igara, da je ovogodišnja "Policijada" najbrojnija i da je učešće uzelo 736 policajaca, koji će nadmetati u osam disciplina.

"Svi učesnici imaju veliki motiv da pobijede i nadam se da će ovo biti, ne samo najmasovnija, već i po rezultatima, najbolja policijada", naveo je Lukač.

Predsjednik Sindikata radnika unutrašnjih poslova Srpske Anica Jondić rekla je da je na "Policijadi 2019" veliki broj mladih, što proizilazi iz činjenice da je u MUP-u iz godine u godinu dosta mladih koleginica i kolega - kadeta.

"Kao što se podmlađuje MUP, tako se pomlađuje i 'Policijada', koja je odraz stanja u MUP-u. Naše sportske igre su bitne, jer je ovo prilika da se svi naši pripadnici okupe na jednom mjestu i uz takmičenje pokazuju duh zajedništva pripadnika MUP-a koji rade odgovorne poslove svaki dan", dodala je Jondićeva.

Prema njenim riječima, ovo je sjajna prilika za druženje, ali i da se na par dana policajci odmaknu od svojih svakodnevnih zadataka koji nose veliku odgovornost, ali i rizike.

Džudo reprezentativac Srbije Nemanja Majdov rekao je da mu je drago što je uzeo učešće u ovim igrama, dodajući da među takmičarima ima i pravih sportista.

On kaže da mu čast da se takmiči na ovoj manifestaciji.

Na ovogodišnjoj "Policijadi" učestvuje oko 730 radnika Ministarstva iz svih krajeva Srpske, koji će se u naredna dva dana takmičiti u osam disciplina - kros, džudo, streljaštvo, basket, mali fudbal, odbojka, šah i plivanje.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije