BiH

Lukač smijenio Ilića, Kostreševića, Luburu, Jevđenića...

Lukač smijenio Ilića, Kostreševića, Luburu, Jevđenića...
Foto: N.N. | Lukač smijenio više načelinka uprava MUP-a RS

BANJALUKA - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač donio je danas rješenje o kadrovskim promjenama na rukovodnim pozicijama u više osnovnih organizacionih jedinica u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Srpske.

Smijenjeni su Dragan Jevđenić, načelnik uprave policije, Darko Ilić, nacelnik Uprave za organizovani i teški kriminalitet, Siniša Kostrešević, načelnik Uprave kriminalističke policije, Nedeljko Lubura, načelnik Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma.

U saopštenju iz MUP-a Srpske navodi se da su promjene izvršene u Upravi policije, Upravi kriminalističke policije, Upravi za organizovani i teški kriminalitet, Upravi za borbu protiv terorizma i ekstremizma, Upravi za policijsku podršku i Službi za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu.

Promjene su izvršene i u policijskim upravama Banjaluka, Prijedor, Doboj, Gradiška i Trebinje, navodi se u saopštenju iz MUP-a Republike Srpske.

Kako ATV nezvančno saznaje, Darka Ilića na čelu Uprave za organizovani i teški kriminalitet zamijeniće Mišo Savković.

Na čelo Uprave kriminalističeke policije umjesto Siniše Kostreševića dolazi Darko Kovrlija iz Bijelinje. Kostrešević će biti postavljena za savjetnika ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača.

Promjene su izvršene u Upravi policije gdje umjesto Dragana Jevđenića dolazi Dalibor Ivanić, dosadašnji načalnik PU Prijedor, a na mjesto Ivanića dolazi Sretoja Vujanović. Jevđenić će rukovoditi Unutrašnjom kontrolom MUP RS.

ATV piše da će na čelu PU Banjaluka umjesto Željka Spasojevića doći Miloš Brkić. Spasojević će biti imenovan za savjetnika direktora Policije RS Darka Čuluma.

Načelnika Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma Nedeljka Luburu zamijeniće Nebojša Tonković.

Načelnik PU Doboj Dmitar Vračar vraća se na svoje radno mjesto u Banjaluci, a umjesto njega dolazi Slobodan Radinković.

Na čelo PU Trebenje umjesto Žarka Lakete će Siniša Laketa, saznaje ATV.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije