BiH

MUP Kantona Sarajevo nabavlja helikopter

MUP Kantona Sarajevo nabavlja helikopter
Foto: Ilustracija | MUP Kantona Sarajevo nabavlja helikopter
Agencije

SARAJEVO - Admir Katica, ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, u četvrtak će na sjednici Vlade Kantona Sarajevo prezentovati plan nabavke višenamjenskog helikoptera koji će služiti kako za operativne poslove MUP-a KS, tako i za civilne potrebe.

Osim nabavke helikoptera, MUP KS će uspostaviti i helikoptersku jedinicu koju će činiti dvije posade odnosno osam osoba.

"Za helikopterom postoji dugogodišnja potreba i on će osim za operativne poslove MUP-a KS služiti i za civilne potrebe odnosno za misije traganja i spašavanja, za pomoć stanovništvu u slučaju elementarnih nepogoda, požara, poplava, zemljotresa, podršku za medicinske intervencije i drugim teškim situacijama. Istovremeno s provođenjem procedure nabavke helikoptera vršit će se i obuka ili doškolovanje potrebnih kadrova za uspostavljanje helikopterske jedinice", rekao je Katica.

Inače, nabavka helikoptera je jedna od mjera iz programa kojeg su potpisale šest političkih partija koje danas čine skupštinsku većinu u Kantonu Sarajevo.

"Svi članovi aktuelne Vlade KS se trude da sve što nije ranije, a trebalo je biti odavno osigurano našim građanima, da imamo u budućnosti", zaključio je Katica.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije