BiH

MUP RS: SDS širenjem neistina o slučaju Dragičević stvara tenzije

MUP RS: SDS širenjem neistina o slučaju Dragičević stvara tenzije
Foto: Ilustracija | MUP RS: SDS širenjem neistina o slučaju Dragičević stvara tenzije

BANJALUKA - Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske osudilo je navode koje su danas iznijeli SDS i potpredsjednik NDP-a Zdravko Krsmanović, a za koje tvrdi da su neistiniti, u vezi sa istragom o smrti Davida Dragičevića, kao i pokušaje manipulacije javnosti koji imaju za cilj da stvore pritisak na rad nadležnih institucija i da širenjem neistina stvore tenzije u Srpskoj.

"S ciljem objektivnog informisanja javnosti, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske demantuje neistinite navode iz saopštenja SDS-a 'Dragan Lukač ne govori istinu!' i izjave potpredsjednika NDP-a Zdravka Krsmanovića objavljene danas", ističe se u saopštenju iz MUP-a Srpske. 

Reagujući na tvrdnju SDS-a da "nijedan zvaničnik ove stranke nijednom nije rekao da je smrt Davida Dragičevića ubistvo", iz MUP-a Srpske podsjećaju da je "26. marta ministar bezbjednosti, član SDS-a, prisustvovao skupu na Trgu Krajine u Banjaluci". 

"Podsjećamo i da je 28. marta na konferenciji za novinare u Sarajevu, ministar bezbjednosti, član SDS-a, izjavio da je 'riječ o ubistvu Dragičevića'. Takođe, SDS u saopštenju od 31. marta je još jednom slučaj smrti Davida Dragičevića okvalifikovao kao krivično djelo ubistvo.  Prejudiciranje i lažno izvještavanje se nastavlja izjavom potpredsjednika NDP-a Zdravka Krsmanovića objavljenom danas, koji prije završetka istrage govori o 'ubistvu', 'podmetanju dokaza' i 'lažnim izvještajima o smrti'", naglašava se u saopštenju iz MUP-a Srpske. 

U saopštenju se navodi da Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske u saradnji sa nadležnim tužilaštvom obavlja poslove u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije