BiH

Pratite nas na Google news

MUP RS i MUP Rusije: Dogovorena saradnja kroz obuku specijalaca

MUP RS i MUP Rusije: Dogovorena saradnja kroz obuku specijalaca
MUP RS i MUP Rusije: Dogovorena saradnja kroz obuku specijalaca
N.Vidačković

BANJALUKA – Delegacije MUP-a Republike Srpske koju su predvodili Draga Lukač, ministar i Gojko Vasić, direktor Policije RS, održali su satanak sa delegacijom MUP-a Ruske Federacije i dogovorili konkretne oblike saradnje u više pravaca.

Možda jedan od najznačajnijih oblika saradnje je obuka Specijlane jedinice MUP-a RS i Jedinice za podrušku u centrima za obuku Ruske Federacije kao i dolazak ruskih instruktora u RS.

Lukač je istakao da je zadovoljan zbog konkretizacije saradnje jer je sporazum potpisan još prošle godine, te da su u toku sastanka razgovarali i o oblicima zaštite od terorizma i sajber krimina, koji će umnogome pomoći Policiji RS.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije