BiH

Majkić: Odgovornost za poziv Pacoliju snose Crnadak i Ivanić

Majkić: Odgovornost za poziv Pacoliju snose Crnadak i Ivanić
Foto: N.N. | Majkić: Odgovornost za poziv Pacoliju snose Crnadak i Ivanić

SARAJEVO - Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić smatra da odgovornost za poziv samozvanom ministru inostranih poslova lažne države Kosovo Bedžetu Pacoliju da dođe u Banjaluku snose ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak i član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić.

"Dvije stvari su moguće - ili je to zajednička odluka PDP-a da se omogući da Pacoli dođe na taj skup ili Crnadak toliko putuje da ne može da se konsultuje ni sa kim pa je to uradio po principu da mu niko ne može da se suprotstavi", istakla je Majkićeva.

Majkićeva je ocijenila da je Pacoli shvatio o čemu se radi kada je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao da niko od onih koji nisu priznati ne mogu da uđu u zemlju, znači smatraju se nepozvanim gostima i ne mogu doći. "Čovjek je razumio o čemu se radi, vidio ko je gazda u kući i time se to završilo", dodala je ona.

Prema njenim riječima, nikada se do sada nije dogodilo da je tamo gdje je učestvovao SNSD mogao da prisustvuje bilo ko iz kosovske delegacije, iz nepriznate države.

Ministar inostranih poslova privremenih institucija u Prištini Bedžet Pacoli otkazao je najavljeni dolazak u Banjaluku gdje je trebalo sutra da učestvuje na neformalnom sastanku ministara spoljnih poslova zemalja članica Procesa za saradnju u jugoistočnoj Evropi.

Dodik je rekao juče Srni da Pacoli nije dobrodošao u Banjaluku, gdje ga je pozvao Crnadak kako bi se dodvorio zapadnim centrima moći.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije