BiH

Majkić: U svijet poslata veoma loša poruka

Majkić: U svijet poslata veoma loša poruka
Foto: N.N. | Majkić: U svijet poslata veoma loša poruka

SARAJEVO - Srpski delegat u Domu naroda parlamenta BiH Dušanka Majkić izjavila je Srni da je zvižducima sa tribina sarajevnog stadiona tokom obraćanja predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika i spominjanja Republike Srpske na svečanoj ceremoniji otvaranja Evropskog omladinskog olimpijskog festivala- EYOF 2019 poslata veoma loša poruka u svijet.

"Nažalost, možemo samo konstatovati da federalno Sarajevo nije iskoristilo jedinstvenu šansu koja mu je pružena da na otvaranju EYOF-a pokaže da je grad dostojan takvog skupa", istakla je Majkićeva.

Prema njenom mišljenju, umjesto da riječi Dodika, na stadionu "Asim Ferhatović Hase", predstavljaju pobjedu svih i da olimpijska baklja bude doprinos stabilizaciji mira u BiH, mladi sportisti iz Evrope nosiće sa sobom u svoje zemlje sliku BiH kao zemlje koja nema dovoljno samopoštovanja.

Majkićeva napominje da je očligledno da zemlja, koja nije u stanju da se na reprezentativnom skupu mladih sportista predstavi na najbolji način, nije ni zaslužila da dobije takvu organizaciju.

"Ujedno, svi ovi zvižduci su i poruka Republici Srpskoj da, ma koliko bile dobre namjere Srpske da se zajedničkim učešćem oba entiteta pošalje bolja poruka o BiH nego što ona ustvari jeste, drugi i drugačiji u sarajevskoj kasabi nikada neće biti prihvaćeni", rekla je Majkićeva.

EYOF je najveći sportski olimpijski festival za mlade sportiste između 14 i 18 godina, koji se organizuje svake dvije godine, u vidu ljetnog i zimskog festivala, a domaćini ovogodišnje manifestacije su gradovi Istočno Sarajevo i Sarajevo.

Mladi sportisti iz 46 evropskih zemalja, njih više od 1.500, takmičiće se u osam sportova - alpsko skijanje, biatlon, nordijsko skijanje, snoubording, umjetničko klizanje, brzo klizanje, hokej i karling.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije