BiH

Marina Pendeš domaćin Božićnog koncerta u Sarajevu

Marina Pendeš domaćin Božićnog koncerta u Sarajevu
Foto: Srna | Marina Pendeš domaćin Božićnog koncerta u Sarajevu

SARAJEVO - Ministar odbrane BiH Marina Pendeš bila je večeras domaćin koncerta koji je povodom predstojećeg katoličkog Božića održan u Domu oružanih snaga BiH.

Koncertu su prisustvovali predstavnici političkog, vojnog, vjerskog, kulturnog i privrednog života, te predstavnici međunarodnih organizacija i diplomatskog kora u BiH.

U prigodnom obraćanju, Pendešova je svim pripadnicim katoličke vjeroispovijesti čestitala Božić, a okupljenima poželjela srećnu i uspješnu Novu 2019. godinu, saopšteno je iz Ministarstva odbrane BiH.

"Predbožićno vrijeme je bitno jer želimo imati iskrene osjećaje prema svima, uvažavajući sve naše različitosti i sve naše težnje", poručila je ona.

Navodeći biblijske riječi koje se u Katoličkoj crkvi često ponavljaju u vrijeme Božića: "Slava Bogu na visini, i na zemlji mir ljudima dobre volje", vojni biskup Tomo Vukšić rekao je da je mir ponajprije moralna vrijednost savjesti, a tek onda društvena, te poslije ljudskog života možda i najveća vrijednost na zemlji.

U bogatom muzičkom programu nastupili su Vojni orkestar Oružanih snaga BiH kojim je dirigovao Tomislav Sušac, solista Bartolomej Stanković, Klapa "Sveti Juraj" Hrvatske ratne mornarice, te vokalni sastavi "Viteški akordi" iz Viteza i Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo "Dinara" iz Livna.

Posjetioci koncerta bili su u prilici da čuju božićne kompozicije domaćih i svjetskih kompozitora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije