BiH

Marković: Nezadovoljni službenici MIP-a traže novu istragu o radu ministarstva

Marković: Nezadovoljni službenici MIP-a traže novu istragu o radu ministarstva
Foto: Arhivska fotografija | Marković: Nezadovoljni službenici MIP-a traže novu istragu o radu ministarstva

SARAJEVO - Grupa nezadovoljnih službenika Ministarstva inostranih poslova /MIP/ BiH uputila je pismo poslaniku SNSD-a u Parlamenatrnoj skupštini BiH Milici Marković u kojem traže formiranje nove istražne parlamentarne komisije koja bi izvršila uvid u rad ovog ministarstva.

"Dobila sam sinoć cirkularno pismo u kojem se grupa nezadovoljnih službenika MIP-a BiH žali na rad i ponašanje ministra Igora Crnatka. U pismu su taksativno nabrojane sve zloupotrebe ministra u pogledu imenovanja i postavljenja, ali i drugih zloupotreba", rekla je Markovićeva Srni.

Ona smatra da je pismo nezadovoljnih službenika MIP-a samo dio materijala koji ukazuje na bahatost Crnatka na poziciji ministra inostranih poslova BiH.

"Poznato je da je istražna komisija Parlamentarne skupštine BiH saslušavala i ispitivala ministra Crnatka u pogledu trošenja budžetskih sredstava na raznorazna putovanja, bez ikakve koristi za ovu zemlju", rekla je Markovićeva.

Ona je navela da će ministar Crnadak sigurno odgovarati kada prođu izbori i kada više ne bude na poziciji ministra inostranih poslova.

"Kada prođu izbori i kada Crnadak više ne bude bio ministar onda će se tek otkriti istina o tome šta je radio za vrijeme svog mandata i mislim da će to biti vrlo loša priča o njemu", dodala je ona.

Markovićeva je rekla da će po povratku u BiH nastojati da pribavi još neke dodatne informacije o pismu službenika MIP-a ali i djelovanja ministra kako bi to pitanje pokrenula u Parlamentarnoj skupštini BiH.

Privremena istražna komisija Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH saslušala je 18. oktobra prošle godine u Sarajevu ministra inostranih poslova BiH Igora Crnatka o pribavljanju informacija o spoljnopolitičkom statusu BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije