BiH

Marković: Šarović ima najmanje prava da morališe i drži pridike

Marković: Šarović ima najmanje prava da morališe i drži pridike
Foto: N.N. | Marković: Šarović ima najmanje prava da morališe i drži pridike

BIJELJINA - Član Glavnog odbora SNSD-a Milica Marković istakla je da "politički nepismeni i zluradi Mirko Šarović stalnim ponavljanjem da je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik trasirao, kako kaže, put BiH u NATO želi da skrene pažnju javnosti sa činjenici da je SDS prije par dana u Sarajevu glasao protiv interesa Republike Srpske.

"Da izdajnik ostaje izdajnik, što SDS definitivno jeste, potvrđeno je prije nekoliko dana u Sarajevu kada je ta stranka zajedno sa PDP-om pogazila zaključke Narodne skupštine Republike Srpske i podržala SDA glasanjem u parlamentu BiH da se po hitnom postupku u proceduru uputi Prijedlog zakona o prestanku mandata Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH u sadašnjem sastavu", izjavila je Markovićeva za Srnu.

Ona je naglasila da "stalnim recikliranjem laži da je Milorad Dodik usvajanjem Programa reformi navodno trasirao putu BiH u NATO, Šarović pokušava da sakrije sramne poteze i podanički odnos SDS-a prema političkom Sarajevu".

"Mirko Šarović ima najmanje prava da drži lekcije o bilo čemu, a posebno o NATO savezu i Programu reformi s obzirom da je Savjet ministara, čiji je on bio član, donio Program rada za 2019. godinu prema kojem su NATO integracije primarni politički cilj institucija BiH", podsjetila je Markovićeva.

Ona je upitala zašto Šarović i njegov partijski kolega Dragan Mektić nisu tada osporili taj dokument.

"Podsjetiću Šarovića na riječi američkog ambasadora koji je prilikom usvajanja Programa reformi jasno i decidno rekao da Program reformi definiše saradnju BiH sa NATO savezom i da nije riječ o članstvu, niti ANP-u. Isto je ponovio i ambasador Italije - Program reformi definiše saradnju sa NATO savezom, koja je prihvatljiva svima, tako da Šarović ne mora da se poziva na neke stenograme koji su, kako on to kaže, procurili u javnost. Taj stenogram je davno objavljen u medijima i svi smo mogli čuti šta je ko govorio na sastanku Kvinte sa članovima Predsjedništva BiH", navela je Markovićeva.

Za njegovu informaciju, kaže ona, i iz NATO saveza u Briselu stigla je potvrda da je Program reformi prihvaćen takav kakav jeste i da se njime promoviše saradnja između BiH i NATO, te da ne prejudicira pitanje članstva, niti predstavlja ANP.

"S toga, još jednom poručujem Šaroviću da je on posljednja osoba koja može da morališe i drži pridike, s obzirom da će svima nama u Republici Srpskoj ostati upamćen kao neko ko je mnogo više poštovao zvanične stavove FBiH nego Republike Srpske i politike koje su dogovarane u Sarajevu a ne u Banjaluci", rekla je Markovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije