BiH

Mej: BiH je mjesto u Evropskoj uniji

Mej: BiH je mjesto u Evropskoj uniji
Foto: Savjet ministara BiH | Tereza Mej: BiH je mjesto u Evropskoj uniji

LONDON - Predsjedavajući Savjeta ministara BiH, Denis Zvizdić prisustvovao je večeras prijemu koji je u službenoj rezidenciji, za premijere Zapadnog Balkana, organizovala britanska premijerka Tereza Mej.

U razgovoru sa premijerkom May, predsjedavajući Zvizdić je pozvao premijerku Mej da posjeti Bosnu i Hercegovinu i rekao da su odnosi između dvije zemlje jako dobri i da postoji velik prostor za još bolju saradnju.

Premijerka Mej je rekla da je mjesto Bosni u Hercegovini u Evropskoj uniji i da u potpunosti podrzava aspiracije prema EU i NATO integracijama. Složili su se da su dobri politički odnosi zemalja zapadnog Balkana od izuzetne važnosti za stabilnost i napredak regije.

Istaknuli su da je potrebno, putem stalnog političkog dijaloga raditi na rješavanju otvorenih pitanja, te buduću saradnju fokusirati na zajedničke projekte usmjerene infrastrukturnom povezivanju i ekonomskom razvoju.

Prijemu koji je za premijere zapadnog Balkana organizovala britanska premijerka Tereza Mej prisustvovao je i šef britanske diplomatije Boris Džonson i predsjednik EBRD-a Suma Chakrabarti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije