BiH

Mektić: Direktor OBA kaže da nema prisluškivanja

Mektić: Direktor OBA kaže da nema prisluškivanja
Foto: Ilustracija | Mektić: Direktor OBA kaže da nema prisluškivanja
Srna

SARAJEVO - Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić izjavio je da je o navodima da Obavještajno-bezbjednosna agencija (OBA) prisluškuje visoke zvaničnike Republike Srpske i Srbije razgovarao sa direktorom ove agencije Osmanom Mehmedagićem, koji je odbacio ove navode.

"Rekao je da nema govora o tome, da su to čisti spinovi, izmišljotine i da to apsolutno ne odgovara istini", rekao je Mektić novinarima u Sarajevu. 

Kao odgovorne za problem u vezi sa kontrolom nad radom OBA Mektić je imenovao Parlamentarnu skupštinu BiH, navodeći da parlament već godinu, godinu i po dana nije u stanju da imenuje komisiju za nadzor koja prati zakonitost rada ove agencije. 

On je dodao da je zadatak te komisije da se uvjeri da li sva lica prema kojima se na bilo koji način primjenjuju posebne mjere prate zakonito i da li se te mjere primjenjuju zakonito. 

"Nelogično mi je da parlament kuka nad tom činjenicom, govori da se OBA otela kontroli, nju niko ne kontroliše, a do njih je da sjednu, da se dogovore i imenuju tu komisiju", rekao je Mektić, ocjenjujući nevjerovatnim da je parlament sebi dozvolio da nema takvu komisiju. 

On je naveo da predsjedavajući Savjeta ministara nema ekskluzivna ovlaštenja kada je riječ o radu OBA. 

"Ključni organ koji treba da nadzire zakonitost rada OBA je parlamentarna komisija. Ona treba da kaže kad se pojavi neki problem da li je OBA nešto zakonito ili nezakonito uradila", istakao je Mektić i ocijenio da postoji dovoljno zakonskih instrumenata za kontrolu OBA, samo da ih treba ispoštovati i primijeniti. 

On kaže da u situaciji kada nema ove parlamentarne komisije zakonitost rada OBA niko ne kontroliše. 

"Predsjedništvo i Savjet ministara nemaju nikakvu ingerenciju, predsjedavajući i dva zamjenika Savjeta ministara imaju savjetodavnu ulogu, samo parlament, čija komisija ne postoji, ima nadležnost da kontroliše rad OBA", rekao je Mektić. 

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je pod mjerama OBA BiH posljednjih godinu i po dana i da će uskoro predočiti javnosti operativna dokumenta u kojima se ovoj službi nalaže prisluškivanje rukovodstva Srpske i Srbije. 

"To je čisti neprijateljski čin. OBA bi trebalo da odgovara i rukovodstvu Republike Srpske, a nikada nam nisu dostavili nijedan izvještaj", rekao je ranije Dodik.

STOP!

nije sloboda govora

zalbe.vzs.ba

Govor mržnje je krivično djelo!

huškanje, diskriminacija, prijetnje i uvrede po nacionalnoj, vjerskoj, rodnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi

neće biti tolerisane

na našem portalu

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

H&M ponovo zapošljava: Otvoreno 30 pozicija za Prodajne savjetnike

Marketing tim / 18.11.2018 00:00

Kao jedna od najvećih svjetskih maloprodajnih modnih kuća, H&M nudi bezbrojne poslovne prilike. U živahnom, aktivnom i raznolikom okruženju - mjestu gdje je kupac uvijek u središtu pozornosti.

Danas H&M zapošljava oko 171,000 ljudi na više od 71 tržišta, a u Bosni i Hercegovini traži veći broj Prodajnih savjetnika!

Iz H&M-a navode da ono što ih čini stvarno posebnima jesu izvrsni zaposlenici. Od elegantnih prodajnih savjetnika i Visual Merchandisera do kompjuterskih genija i mudrih organizatora poslovanja – sve H&M zaposlenike odlikuje velika ambicija, a da ne spominjemo i odličan ukus za modu. Za njih ništa nije nemoguće.

Moda, zabava i akcija!

Posao u BiH za Prodajnog savjetnika u H&M-u dolazi sa mnogo zabave, timskog rada i mogućnosti za buduću karijeru. Zaduženja za ovu poziciju bi bila sljedeća: ostvarivanje odličnog iskustva kupaca koje doprinosi prodaji i profitu u prodavnici, aktivno nuđenje pomoći i dijeljenje znanja o proizvodima i modi prema kupcu,  raditi u skladu sa standardima, politikama, procedurama i pravnim zahtjevima  kompanije H&M.

Zvuči zanimljivo? Odlično!

Radnu biografiju zajedno sa motivacionim pismom šaljite putem LINKA

Najčitanije