BiH

Dostavljen izvještaj Predsjedništvu BiH: Afera "selefije" u zatvorenoj koverti

Dostavljen izvještaj Predsjedništvu BiH: Afera "selefije" u zatvorenoj koverti
Foto: N.N. | Dostavljen izvještaj Predsjedništvu BiH: Afera "selefije" u zatvorenoj koverti

SARAJEVO - Ministarstvo bezbjednosti BiH uputilo je na adresu Predsjedništva BiH dokument s informacijom u vezi sa navodima o aktivnostima hrvatske Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA) i Ivana Begića, konzula Hrvatske u Tuzli, o navodnom vrbovanju selefija za krijumčarenje naoružanja u BiH.

Dokument je u Predsjedništvo BiH upućen, kako saznajemo, pod oznakom "tajna".

Dragan Mektić, ministar bezbjednosti BiH, nije želio komentarisati informaciju koja je dostavljena Predsjedništvu jer se radi, kako je rekao za "Nezavisne", o povjerljivom dokumentu, te da je sad na ovoj instituciji da postupa dalje, ako hoće. 

Nije želio otkriti ni koliko stranica ima dokument, niti koje su sve agencije dostavile svoj izvještaj. Kazao je, pošto je riječ o pošti povjerljivog karaktera, da je ona dostavljena prema propisima za dostavljanje te vrste pošte i da je to urađeno putem kurira. Najavio je i da će na sutrašnjoj sjednici Vijeća ministara BiH na dnevnom redu biti ova informacija.

Predsjedništvo BiH zatražilo je 18. marta od Ministarstva bezbjednosti da u roku od tri dana ovoj instituciji dostavi sveobuhvatnu informaciju o navodima iznesenim u javnosti u vezi s aferom "selefije". 

Podsjećamo, portal Žurnal.info nedavno je objavio da su hrvatski obavještajci, uključujući i Begića, vrbovali pripadnike selefijskog pokreta da prokrijumčare oružje u jednu od džamija na području Doboja, kako bi se kasnije to prijavilo policiji i pronašlo oružje, a navodno bi se time diskreditovala BiH i potvrdili navodi Kolinde Grabar-Kitarović, predsjednice Hrvatske, koja je ranije tvrdila da je BiH leglo terorista.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije