BiH

Mektić: Nije donesena odluka o raspoređivanju policajaca Federalne policije

Mektić: Nije donesena odluka o raspoređivanju policajaca Federalne policije
Foto: Velibor Tripić | Mektić: Nije donesena odluka o raspoređivanju policajaca Federalne policije

BANJALUKA - Operativni štab za migrante primio je ponudu Federalne policije da obezbijede policajce za čuvanje državne granice, ali odluka o njihovom raspoređivanju još nije donesena, rekao je Dragan Mektić, ministar bezbjednosti BiH na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je Dragana Lukača, ministra unutrašnjih poslova RS, Nenada Stevandića, predsjednika Ujedinjene Srpske, i Tomu Kovača, bivšeg ministra unutrašnjih poslova RS, optužio da su preko javnog servisa slagali građane da je Mektić rasporedio federalne policajce u RS.

Rekao je da ga je poslije Lukačevih optužbi da krši ustavni poredak RS nazvao Darko Ćulum, direktor policije RS, i ponudio angažman do 300 policajaca RS za čuvanje granica i da je ta ponuda bila korektna.

Lukača je optužio da je od države za svoje učešće u ratu naplatio ukupno 250 hiljada maraka, Stevandića da je, prema službenoj policijskoj zabilješci odgovoran za ubistvo Šušnjice, a Kovača da se bavio kockarskim aparatima i da se lažno predstavljao kao komandant policijskih snaga u ratu.

Rekao je da ga se lažno optužuje da je imao veze s navodnim ratnim zločinima prnjavorske policije u ratu, tvrdeći da "režim" koristi podatke na osnovu prijave koju je podnio Dževad Galijašević, stručnjak za bezbjednost.

Rekao je da će zajedno s borcima Vukova s Vučjaka doći na Trg Krajine da sa Davorom Dragičevićem protestvuje protiv nepravde i da kako kaže spere ljagu sa sebe i boraca u Prnjavoru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije