BiH

Mektić: Tražiću hitnu istragu o islamističkom portalu u BiH

Mektić: Tražiću hitnu istragu o islamističkom portalu u BiH
Mektić: Tražiću hitnu istragu o islamističkom portalu u BiH

BANJALUKA – U Sarajevu će večeras biti održan sastanak Udarne grupe za borbu protiv ekstremizma, a Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić, u izjavi za portal "Nezavisnih", rekao je da će na sastanku insistirati da se preocesuiraju svi koji odobravaju i pozivaju na terorizam na bilo koji način.

Odgovarajući na pitanje da li je čuo za portal Vijestiummeta i o tome šta su danas napisali ministar Mektić je odgovorio da mu je poznato šta ovaj portal objavljuje kao i to da je banovan sa društvenih mreža, te da će zahtjevati od svih nivoa vlasti da se napokon po ovom pitanju nešto uradi.

" Lično smatram da se što prije treba ući u određene istrage i da za terorizam moramo imati nultu toleranciju", rekoa je Mektić.

On je ponovio svoj stav da u BiH postoje izvorišta samog terorizma, koji pozivaju na razne načine svoje sljedbenike, te da to treba poraziti i uništiti, jer je realno da ovakve napade, misleći na sinoćni masakr u Parizu, možemo očekivati i u BiH.

Početak sastanka zakazan je za 19.00 časova, a po njegovom okončanju medijima će biti date izjave, saopšteno je iz Savjeta ministara BiH.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije