BiH

Pratite nas na Google news

Mektić se prekrstio nakon izlaska iz Suda

Mektić se prekrstio nakon izlaska iz Suda
Foto: Klix.ba | Mektić se prekrstio nakon izlaska iz Suda
N.N.

SARAJEVO - Nakon ročišta održanog na Sudu Bosne i Hercegovine o prijedlogu Tužilaštva za određivanje zabrane mjera optuženom Draganu Mektiću i ostalima, novinarima se obratio bivši ministar bezbjednosti, koji se tereti za zloupotrebu položaja i ovlašćenja.

Zbog onoga što je vidio danas na sudu, Mektić se pred novinarima prekrstio.

"Ono što sam ja danas vidio na sudu i od ovog tužioca, to je nevjerovatno. Imam unuka od osam godina, njemu kad sam jednom rekao šta je u pitanju, on mi je rekao da neće biti nikakvih problema. Ona (tužiteljka, op.a.) ne zna da su budžetska sredstva samo ona sredstva koja su utvrđena zakonom o budžetu i zakonom o izvršenju budžeta koji donosi Parlamentarna Skupština BiH i nema više budžetskih sredstava", kazao je Mektić.

Dodao je kako je tužiteljka "izvalila još veću glupost, da bi se raskrinkala do kraja kaže kako je to uplaćeno na trezor".

"To su donatorska sredstva kroz IPA fond EU, a Evropska unija kad je dodijelila ta sredstva formirala je odbor koji je pratio realizaciju projekta. Svaki mjesec se pisali izvještaji, odobravali i oni davali saglasnost na plaćanja. I onda kad je projekt završen EU angažovala nezavisnu revizorsku kuću, ovdje iz Sarajeva, koja je izvršila reviziju i koji su rekli da je sve uredu", kazao je bivši ministar kako je i nadležna državna revizorska institucija dala pozitivno mišljenje u reviziji Ministarstva bezbjednosti BiH.

Kazao je i kako je optužnica iskonstruisana zbog toga što je on govorio da su korumpirani, a da iza toga stoji i danas te je dodao da su "kriminalizovani i da je Tužilaštvo puno lopovluka i kriminala". Kazao je i da je jedan od razloga za spor protiv njega organizovanje protesta u ime ove institucije prošle godine, prenosi Klix.ba.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije