BiH

Mektić traži ostavku Tegeltije, predsjednik VSTS demantuje da je "ubrzavao" predmete

Mektić traži ostavku Tegeltije, predsjednik VSTS demantuje da je "ubrzavao" predmete
Foto: Ilustracija | Mektić traži ostavku Tegeltije, predsjednik VSTS demantuje da je "ubrzavao" predmete

SARAJEVO - Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić pozvao je predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH Milana Tegeltiju da podnese ostavku nakon štu je "Žurnal" objavio da je jedan posrednik preko Tegeltije "ubrzavao" predmet koji se vodio pred Kantonalnim tužilaštvom u Sarajevu.

"Milane, nakon ovoga, zbog sebe, zbog građana Bosne i Hercegovine, a najviše zbog budućnosti pravosuđa ove zemlje, podnesi ostavku", napisao je Mektić na "Twitteru".

Prema navodima magazina "Žurnal", prvi čovjek bh. pravosuđa trebalo je da "ubrz" istragu u jednom slučaju u kojem je oštećeni privrednik iz Velike Kladuše Tegeltijinom posredniku Marku Pandži, policijskom službeniku, predao 2.000 KM kako bi Tužilaštvo uzelo u obradu predmet u kojem je privrednik Nermin Alešević oštećena strana, piše NAP.

Sam Tegeltija je demantovao navode tvrdnje "Žurnala", ističući da je sve neistina.

"Potpuna je neistina i zlonamjerna i bezočna laž da sam uhvaćen u bilo kakvoj korupciji iz prostog razloga što u nikakvoj korupciji nikada u životu, pa ni u slučaju o kojem se govori u navedenom tekstu nisam ni na koji način učestvovao, te se radi o zlonamjernoj konstrukciji usmjernoj na pokušaj moje diskreditacije", rekao je Tegeltija, a prenosi "Radiosarajevo.ba".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije