BiH

Mićo Mićić isključen iz SDS-a

Mićo Mićić isključen iz SDS-a
Foto: N.N. | Mićo Mićić isključen iz SDS-a

ISTOČNO SARAJEVO - Kao što se i očekivalo, Predsjedništvo SDS-a danas je jednoglasno odlučilo da Mićo Mićić, gradonačelnik Bijeljine i predsjednik Gradskog odbora SDS-a u Bijeljini, bude isključen iz ove stranke.

Takođe, odlučeno je da se raspusti i Gradski odbor SDS-a u Bijeljini, a za stabilizaciju stranke u ovom gradu zaduženi su Rado Savić i Vukota Govedarica, članovi Predsjedništva SDSa.

"Do ove odluke je došlo nakon što je Mićić samovoljno kao predsjednik Gradskog odbora SDS-a Bijeljina potpisao koalicioni sporazum s Miloradom Dodikom o formiranju vlasti sa SNSD-om u Bijeljini i zajedničkom nastupu na lokalnim izborima", rekao je Mirko Šarović, lider SDS-a, nakon sjednice Predsjedništva SDS-a.

Davor Šešić, poslanik SDS-a, prokomentarisao je za medije da interesi stranke i ideologija idu u drugi plan i nestaju, a na vidjelo izlaze lični interesi.

S Mićićem smo pokušali stupiti u kontakt, ali se nije javljao na telefon.

Podsjećanja radi, Mićić je još ranije, kako su isticali iz SDS-a, samostalno počeo razgovore sa SNSD-om u vezi sa predstojećim lokalnim izborima, a nedavno je objelodanjen i sporazum koji je potpisao s tom strankom.

Prema ovom sporazumu, Mićić će na predstojećim lokalnim izborima biti kandidat za gradonačelnika Bijeljine, a njega će podržati široka koalicija koju će predvoditi SNSD.

Ovaj sporazum Mićića i SNSD-a odbacilo je i ranije Predsjedništvo SDS-a, koje je reklo da za tu stranku taj sporazum ne postoji.

Nekoliko dana nakon toga Šarović je rekao da ukoliko Mićić ne odustane od koalicionog sporazuma sa SNSD-om  da će biti isključen iz stranke.

Tada je Mićić odgovorio da je razočaran odlukom Predsjedništva, ističući da politiku posmatra drugačije i misli da je ona usmjerena ka tome da korist imaju građani.

"Riječ je o 12 bitnih projekata za grad. Velike projekte Bijeljina ne može završiti sama i zato smo napravili sporazum", rekao je tada Mićić.

U samom sporazumu se navodi da će Mićić biti kandidat za gradonačelnika, ali da će nakon dvije godine po principu rotacije funkciju gradonačelnika preuzeti SNSD, najvjerovatnije zamjenik gradonačelnika.

Što se tiče projekata, između ostalog u sporazumu se navodi da će se u ovom gradu raditi zaštita od poplava, autoput, zatim da će biti izmještena autobuska stanica na novu lokaciju, izgrađeni sistemi za navodnjavanje, studentski dom itd.

Odgođeno potpisivanje sporazuma

Gradski odbor DNSa i bijeljinski SDS trebalo je juče da potpišu sporazum o saradnji, ali je, kako je saopšteno iz DNSa, to odgođeno jer nisu mogli prisustvovati svi predviđeni učesnici.

Sporazum, odnosno podršku Mići Mićiću kao kandidatu bijeljinskog SDSa za gradonačelnika Bijeljine, trebalo je da potpišu Diko Cvijetinović, predsjednik Gradskog odbora DNSa, te Mićić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije