BiH

Pratite nas na Google news

Migrantska kriza: Pakistan spreman za sporazum o readmisiji sa BiH

Migrantska kriza: Pakistan spreman za sporazum o readmisiji sa BiH
Foto: DW/Dragan Maksimović | Migrantska kriza: Pakistan potpisuje sporazum o readmisiji sa BiH
Srna

SARAJEVO - Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Selmo Cikotić i ambasador Pakistana u BiH Muhamed Halid Rao razgovarali su u Sarajevu o saradnji dvije zemlje u pogledu upravljanja kretanjima migranata i otklanjanja negativnih posljedica njihovog boravka na prostoru BiH.

Rao je naglasio da je Pakistan spreman da učini sve što je u skladu sa odredbama međunarodnog javnog prava i zakonima dvije zemlje u pravcu pomoći BiH u rješavanju izazova koji proizvode ilegalni migranti sa prostora Pakistana ili se predstavljaju kao bivši pakistanski državljani.

On je napomenuo da je čest slučaj da se migranti sa prostora Avganistana i Bangladeša, kao i iz indijskog dijela Kašmira, predstavljaju kao državljani Pakistana, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti u Savjetu ministara.

Pakistanski ambasador prihvatio je poziv Cikotića da se, nakon prikupljanja dodatnih saznanja o aspektima krize, organizuju potrebne aktivnosti s ciljem realizacije načelno utvrđenih mehanizama saradnje, a posebno u pravcu spremnosti Pakistana da potpiše sporazum o readmisiji sa BiH da bi migranti kasnije mogli da budu transportovani u zemlju porijekla.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije