BiH

Milaković: Podrška Vlade Srpske je ključna za razvoj Banjaluke

Milaković: Podrška Vlade Srpske je ključna za razvoj Banjaluke
Foto: N.N. | Milaković: Podrška Vlade Srpske je ključna za razvoj Banjaluke

BANJALUKA - Banjaluka je posljednjih godina pretvorena u gradilište, mnogi projekti su uspješno završeni, mnogi su u fazi realizacije a još više ih je u fazi planiranja i pripremanja potrebne dokumentacije, kaže potpredsjednik Skupštine grada Banjaluka Milan Milaković.

Grad uspješno rješava neke od višedecenijskih problema, a svakim završenim kapitalnim projektom stvaraju se uslovi za dalji rast i razvoj.

Milaković ističe da je Gradska uprava, na čelu sa gradonačelnikom Igorom Radojičićem postigla dobre rezultate koji su vidljivi na svakom koraku, a sa takvom praksom i takvim pristupom i radom je potrebno nastaviti da bi Banjaluka imala uslove i infrastrukturu kakvu zaslužuje.

Zadovoljstvo je vidjeti veliki broj završenih projekata. Grad Banjaluka i Vlada Republike Srpske su obezbijedili sredstva od po 2 miliona maraka za nastavak izgradnje "Crnog Vrela", sa republičkog nivoa obezbijeđena su sredstva za renoviranje Banskog dvora. Gradi se novi Zeleni most, a grad dobija kružne tokove na kritičnim saobraćajnim tačkama. Prigradska naselja se povezuju sa gradom modernim rekonstruisanim saobraćajnicama, poput puteva za Motike, Priječane, Česmu i Kuljane, kao i Šargovac, gdje je finansiranje riješeno sa republičkog nivoa. Konačno je riješen i problem spajanja Istočnog tranzita, gdje je grad uspio da završi imovinsko pravne odnose, a Vlada je finansirala radove i sada čitav ovaj dio grada ima preduslove za dalji razvoj",  kaže Milaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije