BiH

Pratite nas na Google news

Milan Bogićević isključen iz SDSa

V. Popović

BANJALUKA - Predsjedništvo Srpske demokratske stranke isključilo je iz stranke Milana Bogićevića, koji je htio da se kandiduje za načelnika opštine Zvornik kao samostalni kandidat.

`Bogićević je isključen iz stranke, jer je izašao s ličnom kandidaturom za načelnika opštine na lokalnim izborima u Zvorniku, uprkos odluci koalicije SDS-a i DNS-a da zajednički kandidat bude druga osoba`, izjavio je juče nakon sjednice Predsjedništva SDS-a Mladen Bosić, predsjednik SDS-a.

Bosić je naveo da je Predsjedništvo SDS-a na sjednici razmatralo informacije koje se tiču `harangi` na ovu stranku na nivou opština u RS, čiji je cilj smjena vlasti tamo gdje vlada SDS.

`SNSD u svim opština gdje imamo vlast hoće da je preuzme, ali to treba raditi legalno i legitimno`, rekao je Bosić i naveo da policija privodi članove ove stranke u Loparama, gdje se odbornici SDS-a pozivaju na saslušanje u pokušaju da bude smijenjen načelnik ove opštine i da bude napravljena skupštinska većina.

On je rekao da je Predsjedništvo SDS-a izrazilo zabrinutost zbog lobiranja OHR-a da ostane u BiH, da produži svoj mandat i da koristi bonska ovlaštenja

Bosić je rekao da su `zabrinuti kompromisima koje pravi SNSD i predsjedavajući Savjeta ministara BiH Nikola Špirić oko formiranja vlasti u Savjetu ministara BiH`.

On je kazao da, ako Stranka za BiH dobije Ministarstvo inostranih poslova i kandidat za ministra bude Sven Alkalaj, onda će Špirić i RS imati velikih problema u narednom periodu.

Bosić je istakao da je Predsjedništvo SDS-a dobilo informaciju o nepodnošljivim uslovima pritvorenika u pritvorskoj jedinici Suda BiH u Sarajevu i da će zatražiti od vlasti RS i Savjeta ministra da učine sve kako bi se situacija promijenila.

`Zatvorenici u Pritvorskoj jedinici Suda BiH u Sarajevu žive u težim uslovima nego za vrijeme rata u logoru 'Tarčin'`, rekao je on.

Bosić je rekao da će izbori u Srbiji imati odraz i na političko stanje u RS i BiH, prvenstveno imajući u vidu događaje koji se spremaju oko rješavanja statusa Kosova.

On je podsjetio da SDS ima ranije potpisan dogovor o saradnji sa DSS-om Vojislava Koštunice i po programskoj orijentaciji i `narodnjačkom orealu stranaka najbliži su jedni drugima`.

Bogićević: Tiranija i despotizam

Milan Bogićević je kazao da je ovo još jedna u nizu nerazumnih odluka SDS-a i loših poteza, koja pokazuje `da je rukovodstvo stranke u potpunosti izgubilo kompas i da se i dalje nastavlja rasulo u stranci`.

`SDS u Zvorniku je privatna firma Save Erića, predsjednika OO Zvornik, i braće Dragomira i Konstantin Vasića. Erić je formalni predsjednik stranke, dok konce vuku neki drugi ljudi. Ne želim da budem u društvu ljudi kojima je lični interes iznad svega i da trpim takvu nepodnošljivu tiraniju i despotizam u Opštinskom odboru`, kazao je Bogićević.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije