BiH

Milan Petrović iz SDS-a ponovo predložen za potpredsjednika NS RS

Milan  Petrović iz SDS-a ponovo predložen za potpredsjednika NS RS
Foto: Velibor Tripić | Milan Petrović iz SDS-a ponovo predložen za potpredsjednika NS RS

BANJALUKA – Milan Petrović, aktuelni poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini RS ponovo je predložen za potpredsjednika Narodne skupštine RS ispred opozicije.

On je predložen po pravu koji SDS ima kao najveća opoziciona parlamentarna stranka, a podsjećanja radi, vladajuća većina već jednom nije prihvatila prijedlog da se izabere Petrović.

Milan Kasapović, poslanik u Klubu SDS-a, kazao je da se nada da će poslanici sada imati više razumijevanja i prihvatiti Petrovića kao prijedlog, te dodao da ni ranije nije postojao nijedan razlog da se to odbije.

Vukota Govedarica, šef Kluba poslanika SDS-a u NS RS, apelovao je da na poslanike SNSD-a da prihvate ovaj prijedlog.

Igor Crnadak, šef Kluba poslanika PDP-a, istakao je da u jeku odbijanja i kršenja zakona i prava u NSRS, izbor potpredsjednika parlamenta trebao bi da bude neki glas razuma.

Zoran Kokanović, poslanik Ujedinjene Srpske u NS RS, rekao je da će zbog koalicije koju ta stranka ima sa strankama opozicije u pojedinim opštinama dati saglasnost na izbor potpredsjednika.

Nebojša Vukanović, šef Kluba Za pravdu i red rekao je da je NSRS, povlačenjem zakona o nepokretnoj imovini opet dovelo do toga da u parlamentu vlada "teror većine nad manjinom", da se opoziciji ne dozvoljava da predloži nikakva zakonska rješenja, a da je dokaz tome što je ranije odbijen prijedlog da Milan Petrović bude potpredsjednik Skupštine.

"Mislim da je tada pokazano pravo lice vlasti. Ovaj saziv Narodne skupštine RS ne odražava stvarnu volju građana. Ne date nam da raspravljamo o 'Alumini', o brojnim problemima. Ruke su vam u kriminalu. Mi smo najponosniji što sa vama iz vlasti nemamo nikakvu kaoliciju niti saradnju sa vama", naveo je Vukanović.

Ipak, njemu je, nakon nastavka kritika koje je uputio ka aktuelnoj vlasti, izrečena opomena od strane predsjednika NS RS Nenada Stevandića, zbog, kako je rekao, nepridržavanja dnevnog reda i tačke o kojoj se govori.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije