BiH

Mile Dmičić pristupio DEMOS-u

Mile Dmičić pristupio DEMOS-u
Foto: N.N. | Mile Dmičić pristupio DEMOS-u

BANJALUKA - Dosadašnji predsjednik Političko-ekonomskog savjeta DNS-a Mile Dmičić od danas je član DEMOS-a, rekao je generalni sekretar Demosa Boran Bosančić.

Bosančić je naveo da je na ovaj nači stranka kadrovski ojačala s ciljem priprema za oktobarske lokalne izbore, te dodao da se razgovara sa još nekim ljudima koji bi mogli da pojačaju redova DEMOS-a.

On je na konferenciji za novinare u Banjaluci istakao da je Dmičić uvaženi profesor Ustavnog prava i jedan od najznačajnih pravnih eksperata u Srpskoj.

"Nama, kao narodnjačkoj stranci, potrebna su kadrovska pojačanja, ljudi koji govore o određenim društenim pitanjima, kretanjima i problemima i s tim u vezi smo počastvovani pristupanjem našoj stranci profesora Dmičića, koji će voditi Politički savjet DEMOS-a", naveo je Bosančić.

Bosančić je podsjetio da je za godinu dana, koliko stranka postoji, formirano 57 opštinskih odbora, osam regionalnih, u skupštinama gradova i opština stranka ima 67 odbornika te četiri poslanika u Narodnoj skupštini Srpske.

On je za sutra najavio sjednicu Glavnog odora stranke na kojoj će biti izabrani stručni odbori i komisije, koji će pomagati u radu kluba poslanika i drugih organa stranke.

Dmičić je rekao da od danas nije član DNS-a, da njegovo dalje djelovanje u toj stranci obesmišljeno, jer je DNS, kako je rekao, odstupio od svojih principa i programskih ciljeva na osnovu kojih je utemeljen.

On je dodao da je DEMOS izabrao jer je najbliži njegovom političkom opredjeljenju, da je sa čelnim ljudima te stranke odavno u političkom i akcionom angažmanu, a posebno zbog njenog predsjednika Nedeljka Čubrilovića, kojeg veoma poštuje.

Na pitanje da li je DNS skrenuo sa pravog puta kada je izabrano novo rukovodstvo, Dmičić je ocijenio da je to faza u konstituciji nove forme DNS-a za koju smatra da predstavlja obesmišljenost, obezvrijeđenost ili malu dezorijentaciju na trasi koju je taj koalicioni blok imao u životu Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije