BiH

Miletić saslušan u SIPA zbog prijava koje je podnio protiv Dodika

Miletić saslušan u SIPA zbog prijava koje je podnio protiv Dodika
Foto: Fena/Arhiva | Miletić saslušan u SIPA zbog prijava koje je podnio protiv Dodika

SARAJEVO - Poslanik u Domu naroda BiH Zlatko Miletić izjavio je danas da je na poziv iz Agencije za bezbjednost i zaštitu (SIPA) dao izjavu u vezi dvije krivične prijave koje je podnio protiv predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, zbog, kako navodi, kršenja Krivičnog zakona BiH i "negiranja genocida".

Miletić je naveo da je prijave protiv Dodika podnio u februaru ove godine, zbog, kako kaže, "negiranja zločina na Markalama i negiranje genocida".

On je za BHRT rekao da će biti svjedok Tužilaštva ukoliko dođe do sudskog postupka.

"Tražili su od mene da potvrdim navode koje sam dao u javnosti i koje sam poslao Tužilaštvu. Da objasnim te aspekte krivičnog djela iz moje perspektive", naveo je, između ostalog, Miletić.

Bivši visoki predstavnik u BiH Valentin Incko je posljednjeg dana svog mandata   koristeći se bonskim ovlašćenjima nametnuo izmjene Krivičnog zakona BiH, koje podrazumevaju sankcionisanje negiranja genocida i drugih ratnih zločina.

Tužilaštvo BiH je ranije potvrdilo da je otvoreno više predmeta protiv Dodika na osnovu krivičnih prijava koje se pozivaju na ovu izmjenu Krivičnog zakona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije