BiH

Milovan Bjelica: Vrijeme je da na čelo SDS-a dođe Milan Miličević

Milovan Bjelica: Vrijeme je da na čelo SDS-a dođe Milan Miličević
Foto: NN | Milovan Bjelica smatra da su predstojeći unutarstranački izbori možda i najvažniji u istoriji stranke
Srna

SOKOLAC - Potpredsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Milovan Bjelica smatra da su predstojeći unutarstranački izbori možda i najvažniji u istoriji stranke i da je vrijeme da na njeno čelo dođe Milan Miličević.

Bjelica je ocijenio da je aktuelni predsjednik SDS-a Vukota Govedarica imao svoju šansu koju nije iskoristio.

On je naveo da Govedarici uopšte nije važno što nema podršku članstva i funkcionera stranke da ostane na njenom čelu.

"Ovi unutarstranački izbori su važni, možda i najvažniji u istoriji stranke. Potrebno je dosta rada na konsolidaciji i sređivanju svih struktura", ocijenio je Bjelica u izjavi za Alternativnu zajednicu.

On smatra da bi svi članovi Skupštine SDS trebalo dobro da razmisle koga vide kao osobu koja ima znanje i snagu da stranku vrati na pobjednički kolosijek, dok je za njega taj čovjek Milan Miličević i volio bi, kaže, da to uvidi većina članova i da mu glas.

Bjelica smatra nerealnim da za predsjednika stranke bude jedan kandidat, jer jednoumlja ne treba da ga bude, a izbori su izbori samo onda kada ljudi imaju priliku da se opredijele između dva ili više pogleda na neku politiku.

On je naglasio da će predstojeća Skupština SDS-a biti održana bez učešća delegata iz Doboja, gdje je nekada bio čvrst odbor stranke, a sada tamo nisu održani izbori za gradski odbor i ima veliki broj problema.

Bjelica je pomenuo i da njega i još neke funkcionere nakon opštih izbora često optužuju za izdaju i da zamjenom teza pokušavaju da vode unutarstranačku borbu, a njega diskredituju.

"To su takve gluposti i takva nemoć iz koje se rađa patološka potreba da se održava neka tenzija i da se mržnja usmjerava na svakoga ko razgovara ili sarađuje sa vlastima u Republici Srpskoj", rekao je Bjelica.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije