BiH

Milunović osudio održavanje mise u Sarajevu za ustaše

Milunović osudio održavanje mise u Sarajevu za ustaše
Foto: N.N. | Milunović osudio održavanje mise u Sarajevu za ustaše

BANJALUKA - Duško Milunović, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske, najoštrije je osudio najavljeno služenje mise u Sarajevu za ustaše ubijene u Blajburgu jer to predstavlja najbestidniju rehabilitaciju fašista i prst u oko potomcima žrtava nebrojenih zločina koje su počinili.

"Ovaj sramni, bezočni i zdravom razumu neshvatljivi čin rehabilitacije koljača Nezavisne države Hrvatske predstavlja i pokušaj reafirmacije fašističke i ustaške ideologije", rekao je Milunović.

Milunović je istakao da srpski narod pamti svoje žrtve na najsvirepiji način umorene na brojnim stratištima širom NDH-a.

"Republika Srpska neće dozvoliti ponavljanje Jasenovca, Jadovna, Prebilovačkih jama, Garavica, Šušnjara, Drakulića, Broda na Drini i brojnih drugih strašnih mjesta užasa i stradanja srpskog naroda.To je so na ranu srpskom narodu i još jedna u nizu potvrda omalovažavanja srpskih žrtava. Oprostiti teško da možemo, a zaboraviti nikad nećemo, kako nam se istorija ne bi ponovila", rekao je Milunović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije