BiH

Ministri posjetili pretučenu povratnicu Ljeposavu Petković, obećali podršku

Ministri posjetili pretučenu povratnicu Ljeposavu Petković, obećali podršku
Foto: Srna | Ministri posjetili pretučenu povratnicu Ljeposavu Petković, obećali podršku

VOZUĆA - Ljeposavu Petković, povratnicu u Stošnicu kod Vozuće, koju su u porodičnoj kući pretukla dva nepoznata lica, danas su posjetili ministri Zeničko-dobojskog kantona koji su osudili napad i poručili da kantonalna Vlada ima nultu stopu tolerancije prema bilo kojem obliku nasilja, a posebno nad povratnicima.

"Članovi Vlade Zeničko-dobojskog kantona osudili su napad, rekavši da su došli ne samo da pruže moralnu, nego i materijalnu i svaku drugu podršku", saopšteno je iz kantonalne Vlade.

Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Mirza Mušija rekao je da će Vlada obaviti razgovore sa lokalnim vlastima u Zavidovićima kako bi povratnicima bila pružena maksimalna podrška, najavivši da će resorno ministarstvo u Vladi Zeničko-dobojskog kantona odobriti konkretnu pomoć napadnutoj povratnici.

Srpsku povratnicu posjetili su i ministar za pravosuđe i upravu Nebojša Nikolić, ministar za rad, socijalnu politiku i izbjeglice Antonio Šimunović i ministar za boračka pitanja Adnan Sirovica, te komesar Uprave policije Zeničko-dobojskog kantona Admir Gazić.

Gazić je rekao da službenici Uprave policije preduzimaju intenzivne radnje kako bi bili pronađeni izvršioci krivičnog djela, najavljujući pojačane preventivne mjere.

"Istraga ide svojim tokom. Preduzimamo sve neophodne mjere i radnje da dođemo do izvršilaca ovog krivičnog djela", rekao je Gazić, prenosi Srna.

Srpska povratnica Ljeposava Petković (77) pretučena je u noći sa srijede na četvrtak u porodičnoj kući u Stošnici kod Vozuće nakon što su joj dva lica sjekirom provalila u kuću i prijetila da će je ubiti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije